Halo Dizisi, Neden İptal Edildi?

1,8 milyar dakika izlenmişti: Bilimkurgu dizisi iptal edildi

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Prömiyerini 24 Mart 2022'de yapan dizinin çekimleri, Kanada'nın Ontario eyaletiyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de gerçekleşmişti (Paramount+)

Bilimkurgu dizisi Halo, iki sezonun ardından iptal edildi. 

Video oyunu serisine dayanan ve Pablo Schreiber'ın Master Chief John-117'yi canlandırdığı dizi, martta ikinci sezonunu tamamlamıştı.

Halo, 26. yüzyılda Birleşmiş Milletler Uzay Komutanlığı'yla insanlığı yok etmeye kararlı birkaç gelişmiş uzaylı ırkı arasında yaşanan savaşı merkeze alıyordu.

Başka bir platforma geçebilir

Yayın devi Paramount+ yaptığı açıklamada, "Bu iddialı diziyle son derece gurur duyuyoruz" diyerek yapımcı ortaklarına, dizi sorumlusu ve yönetici yapımcı David Wiener'a, Pablo Schreiber liderliğindeki tüm oyuncu kadrosuna ve ekibe seslendi: 

Tüm olağanüstü çalışmalarınız için teşekkür etmek istiyoruz. Herkes için en iyisini diliyoruz.

Kaynaklar, dizinin yapımcıları Amblin, Xbox ve 343 Industries'in diziyi üçüncü sezon için başka bir yayın platformuna taşımaya çalışacağını söylüyor. Söylenenlere göre Paramount+ da olası bir hamleyi destekliyor.

Halo'nun Paramount+'ta gösterime girmesine uzanan yolu epey uzundu. Oyuna dayalı bir sinema filmi geliştirmek için yıllarca süren çabaların ardından 2014'te dizi üzerinde çalışmaya başlanmıştı. 2018'e gelindiğindeyse dizi, resmen sipariş edilmişti.

Showtime'da ekranlara gelmesi planlanan dizi, gösterime girmeden bir yıl önce, 2021'de Paramount+'a taşınmıştı.

Ardından yönetmen ve dizi sorumlusu projeden ayrılmıştı. İlk sezonu Kyle Killen ve Steven Kane'in yürütmesinin ardından, David Wiener ikinci sezon için dizginleri ele almıştı.

5 hafta listede kalmıştı

İkinci sezonu şubat ve martta gösterime giren dizi, Nielsen'in en çok izlenen 10 dizi sıralamasında 5 hafta boyunca yer almayı başarmıştı. Halo, bu haftalarda ABD'de yaklaşık 1,8 milyar dakika izlenmişti. 

Halo'da Pablo Schreiber'ın yanı sıra Shabana Azmi, Natasha Culzac, Olive Gray, Natascha McElhone, Yerin Ha, Bentley Kalu ve Kate Kennedy gibi isimler rol alıyordu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz