Yeni Doctor Who Dizisi Geliyor!

Yeni diziyi, Doctor Who'nun dizi sorumlusu Russell T. Davies yarattı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yeni bir Doctor Who spin-off'u geliyor.

Bu haber, 26 Temmuz Cuma günü San Diego Comic-Con'da yıldızlar Ncuti Gatwa ve Millie Gibson'la dizi sorumlusu Russell T. Davies'in katıldığı, Josh Horowitz'in moderatörlüğündeki bir panelde duyuruldu.

The War Between the Land and the Sea adlı yeni spin-off dizisinin başrollerini Russel Tovey ve Gugu Mbatha-Raw üstlenecek.

Resmi açıklamada, "Korkunç ve kadim bir tür okyanustan çıkıp insanlığa kendilerini çarpıcı bir şekilde gösterdiğinde, uluslararası bir kriz tetiklenir" deniyor.

Tüm insanlık risk altındayken, kara ve deniz savaşırken UNIT harekete geçer.

Davies tarafından yaratılan dizi, ilk kez 1972'de görülen klasik Doctor Who kötü karakterleri Deniz Şeytanları'nın geri dönüşünü içeriyor.

Davies yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Böylesine muhteşem bir oyuncu kadrosuyla çalıştığım için çok şanslıyım. Ve bu, Who Evreni'ni temellerinden sarsacak devasa, kuvvetli, heyecan verici bir drama. Doktor şehirde olmadığında, tüm insanlığın başı belada demektir.

Çekimleri gelecek ay başlayacak dizinin yönetmenliğini Doctor Who'nun birinci sezon bölümlerinden ikisinin (73 Yards ve Dot and Bubble) yönetmeni Dylan Holmes-Williams üstleniyor. Dizi ABD'de sadece Disney+'ta, Birleşik Krallık'ta ise BBC One ve BBC iPlayer'da yayımlanacak.

The War Between The Land And The Sea'nin yapımcılığını Disney Branded Television ve BBC için BBC Studios'la birlikte Bad Wolf üstleniyor. Davies'in yanı sıra yönetici yapımcılar arasında Phil Collinson, Joel Collins, Julie Gardner ve Jane Tranter yer alıyor.

Gatwa ve Gibson gelecek sezon Doctor Who'ya geri dönüyor ve Varada Sethu (Andor), Doktor'un yeni yol arkadaşı olacak. Gibson ayrıca Küçük Deniz Kızı'nın (The Little Mermaid yıldızı) Jonah Hauer-King'in, Ruby'nin hikayesinin bir parçası olarak yeni sezonun kadrosuna katılacağını duyurdu.

Panelin başka bir bölümünde Nicola Coughlan, gelecek Doctor Who Noel özel bölümünün ilk fragmanını gösterdi.

Coughlan, "Doktor'la tanıştığında hayatı sonsuza dek değişen kararlı bir kadını" canlandırıyor.

Gatwa, İrlandalı aktör için "O tam bir yıldız" dedi.

2022'de Disney, Doctor Who'nun uluslararası dağıtım haklarını satın alarak 14. sezonun yapım bütçesini önemli ölçüde artıran bir anlaşma yapmıştı.

Bazı analistlerin 100 milyon dolar değer biçtiği bu anlaşma, Sex Education'dan Gatwa'yı getiren Davies'in dönüşüyle aynı zamana denk geldi.

Ancak Doctor Who'nun son sezonu, bir önceki Doktor Jodie Whittaker'ın başrolde olduğu son seriye kıyasla bölüm başına (7 gün boyunca) neredeyse 1,5 milyon daha az izleyici çekti.

The Independent'tan Ed Power dizinin finaliyle ilgili olarak şunları yazmıştı:

The New York Times'a verdiği son röportajda, Doctor Who'nun geri dönen dizi sorumlusu Russell T. Davies, BBC'nin gişe canavarı dizisinin son versiyonunun gençler arasında 'duygularını sağlıklı bir şekilde ifade etme' yönündeki olumlu eğilimi yansıtmasını istediğini söyledi. Bu, Ncuti Gatwa'nın duygusal, koca yürekli Doktor'una, gözyaşı dökmekten ya da sevinçten oynamaktan utanmayan bir Zaman Lordu'na gönderme yapıyordu.

Ancak Gatwa'nın ilk sezonu 8. bölümüyle sona ererken, genç, yaşlı ve aradaki Who severlerin paylaşması muhtemel tek duygu hayal kırıklığının acısıdır. Geçen yılki Noel özel bölümünden bu yana Ruby Sunday'in kökenlerinin sözümona 'gizemi'yle bizi oyalayan dizi, tüm hayal kırıklıklarının anasını sunuyor: Ruby'nin annesi sıradan bir insan.

Independent Türkçe

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz