2 Bin 700 Yıllık Mezardan 150'den Fazla Tarihi Eser Çıktı!

İçinde "en yüksek mertebeden" birinin yattığı düşünülüyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İtalya'da bir soyluya ait olduğu düşünülen 2 bin 700 yıllık bir mezar bulundu. 

Bologna Üniversitesi'nden araştırmacılar İtalya'nın Corinaldo kentinde yaklaşık 6 yıldır arkeolojik çalışmalar yürütüyor. 

ArcheoNevola adlı proje kapsamında 2018'de bölgede bir Piceni prensine ait olduğu düşünülen bir mezar keşfedilmişti. MÖ 7. yüzyıla ait bu mezar büyük heyecan uyandırmıştı. 

Piceni halkı, MÖ 9. ila MÖ 3. yüzyılda bugünkü Marche ve Abruzzo arasında yaşıyordu. Antik Roma uygarlığı daha sonra bu bölgeyi yönetimine katmıştı. 

Corinaldo Belediyesi'nin 27 Temmuz'da yaptığı açıklamada bölgede MÖ 7. yüzyıla ait yeni hazineler keşfedildiği aktarıldı. Açıklamada yeni bulguların, öncekilerin ötesine geçtiği ifade edildi. 

Piceni halkından soylu bir erkeğe ait olduğu düşünülen, yaklaşık 2 bin 700 yıllık mezardan 150'den fazla tarihi eser çıkarıldı. 

Bunlar arasında en ilgi çekeni iki tekerlekli bir savaş arabasıydı. Mezarda, soylu kişinin kalıntılarının yanı sıra "bir dizi seçkin bronz nesne", bir miğfer, bir kazan ve özenle süslenmiş kaplar da bulundu. 

Arkeologlar etleri parçalamak için kullanılan demir bir balta, yiyecek ve içecek servisi için tasarlanmış çanak çömlek gibi eşyalar içeren mezarı bir ziyafet ortamıyla ilişkilendiriyor. 

Açıklamada bulguların, mezarda yatan kişinin toplumun "en yüksek mertebesine" mensup olduğuna işaret ettiği belirtiliyor. 

Ayrıca İtalya'nın farklı bir bölümünde yakın zamanlarda yaşamış Etrüskler'e ait eşyalar da bulundu. İki halkın birbiriyle etkileşime geçtiği ve ticaret yaptığı tahmin ediliyordu. 

Corinaldo Belediye Başkanı Gianni Aloisi açıklamada "Corinaldo, Prensler Ülkesi unvanıyla gurur duyabilir" diyerek şöyle ekliyor:

Nevola arkeolojik alanının tarihi ve kültürel değerini doğrulayan bu keşif, toplumumuzun tarihini öğrenmemizi ve belki de yeniden yazmamızı sağlayacak.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz