Netflix'ten Baby Reindeer İtirafı!

Yayın platformu halen Fiona Harvey'nin 170 milyon dolarlık iftira davasıyla karşı karşıya

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Netflix, Baby Reindeer'ın Martha Scott'ının gerçek hayatta, dizinin senaristi ve yıldızı Richard Gadd'i ısrarlı takipten hüküm giymediğini kabul etti. Bu itiraf, yayın platformuna karşı açılan 170 milyon dolarlık iftira davasının sonucunu etkileyebilir.

Dizideki düşman karakter Martha (Jessica Gunning) için kendisinden esinlenildiğini iddia eden İskoç avukat Fiona Harvey, Netflix'e iftira davası açıyor.

Dizide Martha, ısrarlı takip suçlamalarını kabul ederek hapis cezasına çarptırılırken gösteriliyor. Harvey davasında, "gerçek bir hikaye" olarak tanıtılan diziyi "televizyon tarihinin en büyük yalanı" diye nitelendiriyor.  

Netflix'in üst düzey Birleşik Krallık (BK) Kamu Politikaları Direktörü Benjamin King, mayısta BK Parlamentosu'nun Kültür, Medya ve Spor Komitesi'nin karşısına çıktığında "Baby Reindeer'ın, 'hüküm giymiş bir ısrarlı takipçinin' Gadd'e yaşattığı "korkunç istismara dair gerçek bir hikaye" olduğunu savunmuştu.

Fakat komite üyesi John Nicolson, daha sonra Netflix'e yazarak bu iddiayı destekleyen kanıtlar istemişti.

King şöyle yanıtladı:

Dizinin dayandırıldığı kişinin (ki hiçbir zaman kimliğine işaret etmeye çalışmadık) hükümdense bir mahkeme kararına tabi tutulduğunu anladığımıza açıklık getirmek istedim.

King "Baby Reindeer'ın senaristi, aylar boyunca ağır tacize maruz kalmış (bu durumun başka birçok kişi için de geçerli olduğu görülüyor) ve bu, sağlığını önemli ölçüde etkilemişti" diye ekledi.  

Bu hafta Gadd, Netflix'in davayı düşürme çabalarını desteklemişti.

50 milyon dolarlık davada sanık olarak geçmese de federal mahkemede 28 Temmuz tarihli bir beyannamede Harvey'in iddiasının reddedilmesini savunduğu bir cevap dilekçesi sunmuştu.

21 sayfalık belgede Gadd, Harvey'i tanıdığı süre boyunca çektiğini iddia ettiği sıkıntıları tarif ediyor.

Gadd "Genel anlamıyla, ısrarlı davranışların süregeldiği, yıllarca devam eden inanılmaz derecede stresli ve kaygı dolu bir dönemdi" diye yazıyor.

Harvey'in davranışlarının tamamını ayrıntılı bir şekilde ortaya koymak mümkün değil çünkü son derece endişe verici iletişimlerin yanı sıra çok fazla istenmeyen kişisel etkileşim anı ve temasa geçme teşebbüsü söz konusuydu.

Fakat Gadd, Martha'nın kurmaca bir karakter olduğunu da öne sürerek "Asla dizinin herhangi gerçek birinin Martha Scott olduğuna işaret etmesini istememiştim" yazıyor.

Martha Scott, Fiona Harvey değil. Tıpkı dizideki tüm karakterler gibi Martha da Harvey'inkilerden çok farklı kurmaca kişilik özellikleri olan kurmaca bir karakter.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz