Elon Musk, Film Eleştirmenlerini Hedef Aldı!

Elon Musk, Süper Mario Kardeşler Filmi'ne düşük puan veren eleştirmenleri hedef aldı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Elon Musk, Süper Mario Kardeşler Filmi'ne (The Super Mario Bros. Movie) yönelik eleştirilerinden ötürü "kopuk" film eleştirmenlerine saldırdı.

Nintendo'nun çok satan video oyunu serisinden uyarlanan animasyon türündeki çocuk filmi, bu hafta ABD'de sinemalarda gösterime girdi.

Genellikle olumsuz eleştiriler gelirken, The Independent yazarı Clarisse Loughrey filme sadece iki yıldız verdi.

Süper Mario Kardeşler Filmi, eleştirileri derleyen internet sitesi Rotten Tomatoes'ta eleştirmenlerden sadece yüzde 54'lük olumlu puan alarak "Rotten" (çürük) olarak işaretlendi.

Fakat profesyonel olmayan eleştirmenler tarafından oylanan izleyici puanıysa yüzde 96'lık olumlu oyla "Fresh" (taze).

Twitter'da sitenin fikir ayrılığı yaratan CEO'su, @BoredElonMusk adlı bir hesabın filmin Rotten Tomatoes puanlarının ekran görüntüsünü içeren tweet'ini yanıtladı.

Hesabın sahibi, "İçerik inceleme sistemleri bozuldu. Eleştirmenlerin Chris Pratt'la sorunu olduğu için, izleyicilerin sevdiği açık olsa da 'uzmanlar' yeni Mario filmine D- verdi" iddiasında bulundu.

Bu grupların her ikisi de açıkça önyargılı fakat buradaki belirgin dengesizlik büyük bir sorunu ortaya koyuyor.

Musk ise buna yanıt olarak "Vay canına, eleştirmenler gerçeklikten çok kopuk!" diye yazdı.

Fakat diğerleri, izleyiciler ve eleştirmenler arasındaki bariz kopukluğa daha şüpheci yaklaştı.

Bir kişi, "Filmin izleyicisinin çocuklar ve çoğu profesyonel eleştirmenin yetişkin olduğu göz önüne alınırsa, bu sayıların tam da böyle görünmesi gerek" diye karşı geldi.

Tesadüfen, Musk 2021'de epey alay edilen bir Saturday Night Live skecinde bir Mario karakterini canlandırmıştı. Musk, Mario'nun tıknaz, sarı şapkalı ezeli düşmanı Wario'yu oynamıştı.

Önceki günlerde, Mario'da rol alan Jack Black, Twitter CEO'sunun ödeme yapmayan hesaplarda "mavi tik" doğrulamasını kaldırma ifadesi üzerine "Elon Musk'ın blöfüne meydan okuma" sözü verdi.

Black, filmin galasında şunları söyledi:

Dürüst olmak gerekirse mavi tikten biraz utanıyorum. Belki de tik almamak daha havalıdır. Bunun için ödeme yapmak kesinlikle havalı değil.

Ünlü oyuncu daha sonra "bunun için ödeme yapmazsa ne olacağını görmek" ve "Musk'ın blöfüne meydan okumak, gerçekten tikini kaldırıp kaldırmayacağını görmek" niyetinde olduğunu ekledi.

Başka bir yerde, Süper Mario Kardeşler Filmi hayranları, filmi sinemada izlemeyi planlayan potansiyel seyircilere bir uyarı yayımladı.

Süper Mario Kardeşler Filmi, Türkiye'de 14 Nisan'da vizyona girecek.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz