Elon Musk ve Meta Yöneticileri Arasında Kavga!

Twitter/X'in patronu WhatsApp'ı güvenliksiz olmakla ve kullanıcı verilerini her gece dışarı aktarmakla suçladı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Elon Musk, Meta'daki üst düzey patronlarla iki ayrı kavgaya tutuştu.

Twitter/X CEO'su WhatsApp'ı güvenliksiz olmakla ve kullanıcı verilerini her gece dışarı aktarmakla suçladı. Bir paylaşımında "Bazıları hâlâ güvenli olduğunu düşünüyor" diye yazdı.

Bunun üzerine Meta'nın WhatsApp'tan sorumlu yöneticisi Will Cathcart'tan bir yanıt geldi.

Cathcart, X'te "Birçok kişi bunu zaten söyledi ama tekrarlamakta fayda var: Bu doğru değil" diye yazdı.

Güvenliği ciddiye alıyoruz ve bu yüzden mesajlarınızı uçtan uca şifreliyoruz. Her gece bize gönderilmiyor ya da dışa aktarılmıyorlar.

Cathcart, mesajların buluta yedeklenmesinin mümkün olduğunu ancak bunların da şifrelenebileceğini belirtti.

Musk'ın kullandığı dil, kişilerin kiminle sohbet ettiği gibi mesajların meta verilerine atıfta bulunmayı amaçlamış olabilir. Cathcart özellikle bu verilerle ilgili sorulara yanıt vermedi.

X'in patronu ayrıca Meta'nın yapay zeka çalışmalarını yöneten Yann LeCunn'dan da eleştiri aldı. LeCunn, WhatsApp hakkındaki tweet'ine cevaben Musk'a "tamamen saçmalık yaymanın gerçekten keyifli olup olmadığını" sordu.

LeCunn, özellikle yapay zekanın insanlardan daha zeki hale gelmek üzere olduğu ve bu nedenle varoluşsal bir risk teşkil edebileceği yönündeki iddiaları nedeniyle Musk'ı tekrar tekrar eleştiriyor.

Musk son zamanlarda diğer mesajlaşma platformlarını da hedef aldı. Bu yıl, daha önce güvenli mesajlaşma uygulamasını desteklemiş olmasına rağmen Signal'in de güvenliksiz olduğunu öne süren bir tweet atmıştı.

Bir paylaşımında "Signal'de bilinen ve ele alınmayan güvenlik açıkları var" diye yazmıştı. 

Garip görünüyor…

Tweet, X'in kendi Topluluk Notları platformu da dahil bir dizi yanıt almıştı. Musk'ın gönderisine eklenen bir mesajda, herhangi bir güvenlik açığının "numaralandırılabileceği" ve "mevcut sürümlerde hiçbirinin olmadığı" belirtilmişti.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz