Yunanistan'da Her Yıl 4 Bin Çocuk İstismara Uğruyor!

Yunanistan’daki Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi (EKPA) tarafından yapılan araştırma Yunanistan'daki korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yunanistan Ulusal Sağlık Sistemi (ESY) hastanelerinin polikliniklerine yaralarla gelen 3 yaşına kadar her 10 çocuktan birinin istismar mağduru olduğu ortaya çıktı. İstismara uğrayan 100 çocuğun öldüğü açıklandı.

Yunanistan’daki Atina Ulusal ve Kapodistrian Üniversitesi (EKPA) tarafından yapılan araştırma Yunanistan'daki korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

Araştırmaya göre 3 yaşın altındaki çocuklarda meydana gelen her dört kırıktan birinin istismara bağlı olduğu kaydedildi.

HER YIL 4 BİN ÇOCUK İSTİSMAR KURBANI
Yunanistan’ın önde gelen gazetelerinden Kathimerini'de yer alan habere göre, Çocuk Sağlığı Enstitüsü'nün verileri ise Yunanistan'da her yıl 4 bin çocuk ciddi şekilde istismara uğradığını ortaya koydu.

İSTİSMARA UĞRAYAN YÜZ ÇOCUK ÖLDÜ
İstismara uğrayan çocuklardan yaklaşık 100 çocuğun öldüğü, bir o kadarının da ağır engelli kaldığı belirtildi.

ÇOCUK İSTİSMARI VAKALARINDA PATLAMA YAŞANDI
Öte yandan Yunanistan’da yıllık toplam çocuk istismarı vaka sayısının 20 bin olduğu tahmin ediliyor.

BAŞKENT SOKAKLARINDA BİNLERCE MAĞDUR ÇOCUK VAR
Kuzey Yunanistan Sosyal Pediatri Derneği Başkanı Sofia Karagiannopoulou, Selanik Tabipler Birliği tarafından düzenlenen çocuk istismarı konulu bir konferans sırasında yaptığı konuşmada, "Ve tabii ki Atina sokaklarında ve diğer şehirlerde cinsel istismar mağduru binlerce çocuk var.” ifadesini kullanarak, "Sağlık çalışanları ve özellikle de çocuk doktorları, bizler aileye en yakın kişileriz” dedi.

"Güncel bir klinik muayenede çocuk doktoru, özellikle bir ya da daha fazla risk faktörü mevcutsa, bir çocuğun istismara uğradığını anlayabilmelidir" diyen Karagianopoulou, çocuk doktorlarının, çocuğun alkol ya da uyuşturucu kullanan, psikolojik sorunları olan ya da hala fiziksel ceza uygulayan ebeveynlerin bulunduğu bir aileden gelmesi durumunda özellikle dikkatli olması gerektiğini söyledi. 


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz