Yunanistan'dan Gerilimi Tırmandıracak Hamle!

Yunanistan, Ege ve Akdeniz’de silahlanmaya devam ediyor. Bu ayın sonuna kadar Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne iki adet Rafale savaş uçağının katılacağı açıklandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yunanistan Ege ve Akdeniz’de silahlanmada gaz kesmiyor. Türkiye'nin hemen sınırına yığınak yapan Yunanistan Fransa’dan temmuz ayı sonunda iki adet yeni Rafale tek koltuklu savaş uçağı alacak.

Yunan basını, yapılan anlaşmaya göre Fransa'nın bundan sonra her ay bir yeni uçağı Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne teslim edeceğini açıkladı.

YENİ UÇAK SİPARİŞ ETMEYE HAZIRLAR

Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin F-16 blok-30 ve Mirage 2000-5 uçaklarını elinden çıkarabilirse hemen altı adet yeni Rafale tipi savaş uçağı daha sipariş edileceği açıklandı.

EGE’DEKİ SAVAŞ UÇAĞI SAYISINI ARTIRIYOR

Yunan basınında yer alan bilgilerde, Yunan Hava Kuvvetlerine ait 24 adet Mirage 2000-5’in operasyonel durumda olduğu ve şu anda Ege’de uçtuğu, ayrıca diğer ülke topraklarının derinliklerindeki hedefler için 500 km’nin üzerinde menzile sahip Scalp EG stratejik füzesini taşıyabildiği belirtiliyor.

Ayrıca Fransız yapımı 18 adet 2000 EGM Yunan savaş uçağının Ukrayna’ya askeri yardım olarak verileceği yönünde haberler yayılmaya başladı.

Yunan basını, “Bu uçaklarla ilgili en mantıklı uygulama Ukrayna’ya değil de Yunanistan’ın çıkarlarına göre Sırbistan’a veya Hindistan’a ya da başka bir devlete satmak olacaktır. Bakan Dendias yakın zaman önce ‘F-4’ün yanı sıra Mirage 2000-5 ve F-16 Block 30’un satın alınmasına ilgi duyurması hoş karşılanır’ demişti” yorumunu yaptı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz