Hizbullah ve İsrail Karşılıklı Saldırıyor!

İsrail ve Hizbullah arasında 2023 yılının Ekim ayından bu yana çatışmalar devam ediyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İsrail ve Hizbullah arasında 2023 yılının Ekim ayından bu yana çatışmalar devam ediyor. Son alarak İsrail tarafından Lübnan'ın güneyinde Hizbullah hedeflerinin vurulduğu söylenirken Hizbullah ise İsrail'in kuzeyinde bulunan askeri mevkileri vurduğunu açıkladı.

İsrail ordusu Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait yapıları vurduğunu duyururken, Hizbullah da İsrail'in kuzeyindeki askeri mevkileri hedef aldığını açıkladı.
İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana süren karşılıklı çatışmalar devam ediyor.

İsrail ordusunun X platformundan yaptığı açıklamada, savaş uçaklarının Askeri İstihbarat Dairesi'nin (AMAN) talimatlarıyla Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Coya bölgesinde "Hizbullah"a ait bir silah üretim tesisine saldırdığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Nebatiyye, Mansuri ve Kefr Kella bölgelerinde örgütün komuta merkezi ve askeri binalarına da hava saldırıları düzenlendiği aktarıldı.

İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celile bölgesine Lübnan'dan gönderilen birkaç insansız hava aracının sızdığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, bunların bazılarına karşı konulduğu, geri kalanların ise Kibbutz Amiad Yerleşim Yeri yakınındaki bölgede herhangi bir yaralanmaya yol açmadan düştüğü ifade edildi.

Hizbullah ise İsrail'in Kuzey Kolordusu'nun yedek karargahını, Celile Tümeni yedek üssünü ve Amiad'daki lojistik depolarını kamikaze insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldıklarını açıkladı.

İsrail askerlerinin bulunduğu bir mevzinin uygun silahlarla hedef alınarak doğrudan vurulduğu kaydedilen açıklamada ayrıca bölgedeki bir sahada İsrail'in casusluk ekipmanlarının uygun silahlarla hedef alınarak doğrudan vurulduğu dile getirildi.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'ın güneyinde süren çatışmalarda 434 Hizbullah mensubu öldü.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz