Yunanistan Her An Bir Saldırı Bekliyor!

Yunanistan’da İsrail alarmı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Alman haber ajansı DPA'nın haberine göre Atina, , İsrail'in Yunanistan'daki mekanlarına yönelik olası bir saldırı girişimiyle ilgili olarak yabancı güvenlik birimlerinden aldığı uyarının ardından, ulusal istihbarat servisi ve terörle mücadele yetkililerini yüksek alarm durumuna geçirdi.

Şarku'l Avsat'ın Yunan Kathimerini gazetesinden aktardığı habere göre  Hamas'ın siyasi büro şefi İsmail Haniye'nin öldürülmesinin ardından üçüncü ülkelerde olası intikam saldırılarına ilişkin endişeleri arttırdı.

Yunanistan Ulusal İstihbarat Servisi'nin yabancı muhataplarıyla açık bir iletişim hattına sahip olduğu ve İran'ın da en son Aralık 2023'te bir terör saldırısı girişiminde bulunduğu Kıbrıs ile yakın işbirliği içinde olduğu bildiriliyor.

Bir Vatandaşı Koruma Bakanlığı yetkilisi: Ülkenin istihbarat ve güvenlik servislerinden yetkililer, Rum sınırları içinde olası bir saldırıya ilişkin yurtdışından bilgi aktarıldı. Alarm seviyesi yükseltildi" açıklamasında bulundu.

Bu gelişme, Hamas'ın İran'daki siyasi büro şefi İsmail Haniye'nin hedef alınarak öldürülmesinin ardından Ortadoğu'da tansiyonun dramatik bir şekilde yükseldiği bir döneme denk geldi.

İran lideri Ali Hamaney Haniye'nin öldürülmesinin ardından yaptığı açıklamada Haniye'nin intikamını almanın İran'ın görevi olduğunu söyledi.

Daha önce İsrail Beyrut'un güney banliyölerinde Hizbullah'ın üst düzey lideri Fuad Şükr'ü hedef almış, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "İsrail bir yanıt için beklemelidir"  tehdidinde bulundu.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz