Yasaklanan TikTok Ne Yapacak?

Torba yasa benzeri bir süreçle kabul edilen ve Başkan Biden tarafından imzalanarak yürürlüğe giren yasaklama sonrasında TikTok’un tavrı merak ediliyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bir önceki Başkan Trump döneminde başlatılan TikTok’un Çin Hükümeti’ne bilgi verdiği tartışmaları Biden döneminde farklı eyaletlerin yasaklama kararlarıyla tırmanmıştı. Son yasa ABD çapında yasaklama tehditi içeriyor.

Yasaya göre TikTok’un ana firması ByteDance hisselerini 19 Ocak 2025 tarihine kadar satmazsa yasaklama söz konusu olacak. Başkan bu süreyi 90 gün daha uzatma yetkisine sahip.

Yasa kabul edilmiş olsa da tartışmalar sona ermiş değil. TikTok’un da yasal mücadeleyi devam ettireceği görülüyor. Tahminler konunun Anayasa Mahkemesi’ne (Supreme Court) taşınacağı yönünde.

TikTok iddiaları başından beri kabul etmiyor ve yasa tasarısının esas hedefinin kendisini yasaklamak olduğunu vurguluyordu. Bu durumun ifade özgürlüğüyle ilgili olan “1. Madde” ihlali anlamına geleceğini defalarca dile getiren TikTok yönetiminin yasanın bu nedenle iptalini istemesine kesin gözüyle bakılıyor.

ABD hukuk çevrelerinde TikTok’un tezinin hayli kuvvetli olduğu dile getiriliyor. Gelişmeleri hep birlikte izlemeye devam edeceğiz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz