TikTok Ünlüleri İçin Kiliseden 300 Bin Dolar Çaldı!

Battocletti, kilisenin hesabıyla kendi hesabı arasında 600'den fazla izinsiz işlem gerçekleştirdi

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD'nin Alabama eyaletindeki bir kilisenin eski bir çalışanı, sevdiği TikTok ünlülerine hediye almak için işvereninden 300 bin dolar çaldığını kabul etti.

ABD Adalet Bakanlığı, 35 yaşındaki Kristen Marie Battocletti'nin şaşırtıcı miktarda nakit parayı, Nisan ve Ekim 2023 arasında Alabama'nın Tuscaloosa kentindeki St. Francis of Assisi Üniversitesi kilise bölgesinden çaldığını bildirdi.

Alabama'nın Kuzey bölgesindeki ABD Başsavcılık Ofisi, eskiden Battocletti'nin kilisede yönetici asistanı olarak çalıştığını aktardı. AL.com, Battocletti'nin işyerindeki yetkilerini kilise fonlarıyla 600 izinsiz işlem yapmak üzere kullandığını belirtti.

Battocletti yaklaşık 220 bin doları, kendisine ve kullanıcıların en sevdiği içerik üreticilerine hediye vermek için harcayabileceği uygulama içi para birimi TikTok Coin'lere harcadı.

Battocletti, Salı günü (23 Temmuz) elektronik dolandırıcılık suçlamasını kabul etti.

Alabama Başsavcılık Ofisi, elektronik dolandırıcılık için en üst cezanın 20 yıl hapis, 3 yıl denetimli serbestlik ve de 250 bin dolarlık para cezasını kapsadığını söyledi.

AL.com Battocletti'nin 26 Kasım'da ceza almasının planlandığını bildirdi.

Geçen ay kilisesinden yüz binlerce dolar çaldığını itiraf eden tek kişi Batocletti değil.

Catholic News Agency, bir rahibin Alabama'nın yakınındaki Missouri'deki kilisesinden 300 bin dolar çaldığını temmuz başlarında itiraf ettiğini aktarmıştı.

Missouri'nin Batı bölgesindeki ABD Başsavcılık Ofisi, Peder Ignazio Medina'nın 2013'ten 2021'e kadar neredeyse 10 yıl boyunca Wardsville'deki St. Stanislaus Katolik Kilisesi'ne önderlik ettiğini belirtmişti.

Kilise yetkilileri 2018'de "mali düzensizlikler" fark etmeye başlamış ve kilisenin mali belgelerinde "daha önceden bildirilmemiş bir banka hesabı" tespit etmişti.

2020'ye gelindiğinde gizli hesapta neredeyse 360 bin dolar bulunuyordu. Medina 2021'de yeni bir kilise bölgesine geçtiğinde, kız kardeşine 100 bin dolar göndermiş ve kalan parayı cebine atarak hesabı boşaltmıştı.

Savcılar, Medina'nın "banka hesabının kilise bölgesine değil de kendi kişisel kullanımına yönelik bağışlarla fonlandığını iddia ederek" konuyu kapamaya çalıştığını söylemişti.  

Soruşturmayı yürütenlerle görüşen kilise bölgesi sakinleri, bağışlarının Medina'nın kişisel kullanımı niyetiyle yapılmadığını açıkça ifade etmişti.

Savcılar, Medina'nın 10 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağını aktarmıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz