Kamala Harris, Trump'la Dalga Geçti!

ABD Başkan Yardımcısı'nın hesabı, geçen haftanın sonlarına doğru açıldığından beri 3 milyonun üzerinde takipçi kazandı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kamala Harris, resmi TikTok hesabını açtıktan sonra eski NSYNC üyesi Lance Bass'ten destek aldı.

Harris'in yeni resmi profili, geçen haftanın sonlarına doğru açıldığından beri 3 milyonun üzerinde takipçi kazandı. Resmi profildeki ilk paylaşımlardan birinde şarkıcı, ABD Başkan Yardımcısı'nın rakip olmak istediği Donald Trump'la dalga geçtiği kısa bir videoda Harris'e eşlik etti.  

Bass kamerayı tutarak Harris'e "Hey Kamala, kasımda Donald Trump'a ne diyeceğiz?" diye sordu

Harris "Bay, bay, bay" diyerek NSYNC'in 2000'deki Bye Bye Bye isimli popüler şarkısının aynı sözleriyle cevap verdi. İkili gülerek el sallarken arkada şarkıdan kısa bir kesit çaldı.

@KamalaHarris kanalı açıldığından beri, ABD Başkan Yardımcısı'nın ekibi 4 video paylaştı.

Yalnızca sekiz saniye süren ilk videoda kameraman "Sayın başkan yardımcısı, TikTok'ta var mısınız?" diye sorarak Harris'i tanıtmıştı.

Harris "Yani, son zamanlarda For You Page'de (önerilen videolar) olduğumu duydum, bu yüzden buraya kendim gelmeye karar verdim" diye yanıtlamıştı.

Son haftalarda TikTok, Harris'in hindistancevizi ağacı ve "Olanların yükünü almadan, olabilecekler" mimlerinin yanı sıra eski röportajları ve alıntılarıyla dolmuştu.

Harris kampanyasının diğer TikTok'larından biri, Barack ve Michelle Obama'nın Harris'le telefonda konuşarak Harris'in kampanyasına resmi olarak desteklerini açıkladığı geçmişte yayımlanmış bir videoydu.  

Dördüncüsü, RuPaul's Drag Race (drag queen'lerin farklı kategorilerde karşı karşıya geldiği bir yarışma programı -çn.) setine ziyaretinde, yarışmacılarla Werk Room'da (yarışmacıların programdaki hazırlık alanına verilen isim -çn.) buluştuğu anın kesitlerinden oluşuyordu.

Hesabın açılması, Harris kampanyasının gençlerin oylarını hedeflemeyi sürdürmesine denk düşüyor. Kampanya müdür yardımcısı Rob Flaherty, People'a "Bu kampanyada görevimiz, gürültünün arasından sıyrılarak seçmenlerle bulundukları her yerde iletişime geçebildiğimizden emin olmak. TikTok o alanlardan biri ve hiçbir yeri atlamıyoruz" demişti.

Cumartesi günü Harris, Voters of Tomorrow Summit'e (Yarının Seçmenleri Zirvesi) önceden kaydedilmiş bir mesaj göndererek genç seçmenlere "günümüzün en önemli konularına sizin neslinizin öncülük etmesinin" net olduğunu söylemişti.  

Konuşmasında, 2020'de kendisinin ve Joe Biden'ın seçilmesinde genç seçmenlerin etkili olduğunu vurgulayarak "bu kasımda yeniden kazanacağız" demişti.

Harris "Geçen sene, ülke çapındaki Özgürlüğümüz için Mücadele Üniversiteler Turu'nda (Fight for Our Freedoms College Tour) sizin nesliniz için en önemli konuları dinlemek üzere 15 binin üzerinde genç liderle bir araya geldim" demişti.

Her durağımızda, günümüzün en önemli konularına sizin neslinizin öncülük etmesi benim için çok netti.

Böylece bu anda, hepimiz bir soruyla karşı karşıyayız. Nasıl bir ülkede yaşamak istiyoruz? Yasalarla yönetilen bir özgürlük ve şefkat ülkesinde mi? Yoksa kaos, korku ve nefret ülkesinde mi?

Durum şu. Hepimizin bu soruyu yanıtlama gücü var. Bu seçimde seferber ve organize olacağınıza, harekete geçireceğinize ve en temel özgürlüklerimiz için mücadele edeceğinize güveniyoruz. Savaştığımızda kazanacağımızı da biliyoruz.

Bu hafta yayımlanan yeni bir Axios/Generation Lab anketi, Harris-Trump yarışında 18 ila 24 yaşındakilerin Harris'e yöneldiğini göstermişti. Harris'i destekleyenler, Trump'ın yüzde 40'lık oranına karşı yüzde 60'tı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz