Pandemi Meme Kanserini Tetikledi!

Prof. Dr. Serap Eren,pandeminin ardından meme kanseri vakalarında artış yaşandığına vurgu yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Prof. Dr. Serap Eren, Covid-19 pandemisi sürecinde meme kanseri taraması ve takiplerindeki azalmanın sonucunda meme kanseri vakalarında artış yaşandığını açıkladı.

Prof. Dr. Eren, "2020 Mart ayında taramalara gelen hastalarda, hatta 6 aylık takipleri olan hastalarda bile bir azalma oldu. Bunun sonucunu biz 2 yıl sonra görmeye başladık" diye uyarıda bulundu.

Ulusal Meme Kanseri Kongresi Sekreteri Prof. Dr. Serap Eren, Covid-19 pandemisinin ardından meme kanseri vakalarında artış yaşandığına vurgu yaptı. Eren, "2020 Mart ayından itibaren taramalara gelen hastalarda, hatta taramadan başka normalinde 6 aylık takipleri olan hastalarda bile bir azalma oldu. Bunun sonucunu biz 2 yıl sonra görmeye başladık. Çünkü maalesef 'lokal ileri evre' dediğimiz memedeki kitlelerin, 'erken evre' dediğimiz 2 santimin üzerinde koltuk altındaki lenf notlarında yayılım olan, hatta kemiklerinde yayılım olan hastaların görülme oranlarının arttığı çalışma oranlarıyla da gösterildi. Taramalar azalınca, ileri evre hasta sayısı istatistiksel olarak anlamlı şekilde arttı. Meme kanserine bağlı ölüm oranlarında yüzde 8-10 tahmini artış oranı bekleniyor" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz