Bağışıklık Sistemi İçin Mutlaka Tüketin!

Mevsim geçişinde kendini gösteren hastalıklar, kışın yaklaşmasıyla birlikte daha hissedilir bir hale gelecek.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

C VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER

Suda eriyen, ısıya dayanaksız olan C vitamini önemli bir antioksidandır. C vitamini, bağışıklığı ciddi anlamda güçlendirmektedir. Vücuttaki hücrelerini toparlarken ayrıca bağışıklık hücrelerinin artmasına yardımcı olur ve birçok metabolizma ile vücut direncinin artmasına destek sağlar. C vitamini özellikle turunçgiller olarak adlandırılan portakal, greyfurt, limon ve mandalinada bulunur, yeşil sebzeler ve patateste de vardır. 

YOĞURT

Yoğurt zengin mineral ve vitamin içeriği sayesinde günlük beslenmemizde sağlığa faydaları ile öne çıkıyor. Türk mutfağında çok önemli bir yeri bulunan yoğurdu bebeklik döneminde itibaren her yaştan insan rahatlıkla tüketebiliyor. 

PROTEİN KAYNAKLARI

Kümes hayvanları, deniz ürünleri, sığır eti ve kuzu eti gibi etlerde bol miktarda bulunan çinkonun, bağışıklık sistemini güçlendirmek için ette bulunan proteinle birlikte çalıştığı belirtiliyor. İncelemeye göre, beyaz kan hücreleri de dahil olmak üzere belirli bağışıklık hücresi türleri çinko olmadan işlev göremez.

BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolatada antikorları güçlendiren ve hastalığı önlemeye yardımcı olan magnezyum vardır. Bol miktarda vitamin ve mineral bağışıklık fonksiyonunda rol oynar. Bağışıklık sisteminiz, virüsler gibi istilacıları püskürtmek için birlikte çalışan antikorlar, lenfositler ve makrofajlar gibi proteinler de dahil olmak üzere çok sayıda bileşenden oluşur. Uzmanlar, magnezyumun bu protein türlerinin her birinin işleyişini geliştirerek önemli bir rol oynadığını belirtiyor.

KURUYEMİŞLER

Kuruyemişler tüm bağışıklığı güçlendiren E Vitamini, Selenyum ve Magnezyum doludur.

DENİZ ÜRÜNLERİ

Somon, sardalye, ringa balığı ve uskumru gibi bazı balık türlerinde bulunan omega-3 yağ asitlerinin bağışıklık hücrelerinin işleyişini geliştirdiği biliniyor.

SARIMSAK - SOĞAN

Soğan, antibiyotik özelliğinden dolayı sarımsak da antiseptik özelliğinden dolayı bağışıklık mekanizmasını güçlendirir. Soğan ve sarımsağı düzenli olarak tüketmek sağlık açısından bize fayda sağlar. Bağışıklık sisteminin güçlü kılmasından dolayı pek çok hastalığa karşı koruyucu özelliği vardır.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz