Küçük Prens, Muhteşem Bir Gösteriyle İstanbul'da!

Derin mesajlar taşıyan meşhur masal, tiyatro, dans ve akrobasiyle buluşuyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Küçük Prens, 21 Kasım-1 Aralık'ta İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde izleyiciyle buluşuyor. 

Antoine de Saint-Exupéry'nin 1943'te yayımlanan zamandan bağımsız eseri, hem çocuklar hem de yetişkinler için derin mesajlar taşıyan, sevgi, dostluk, sadakat ve insan doğası üzerine düşündüren bir hikaye anlatıyor.

Birinci sınıf tiyatro şöleni

Yapımı Broadway Entertainment Group tarafından üstlenilen Küçük Prens, sihirli bir birinci sınıf tiyatro şöleniyle sahnede canlanıyor. İç içe geçmiş karakterlerin ve renkli kostümlerin benzersiz uyumu kasımda izleyicilerle buluşacak. 

Dansın, müziğin, projeksiyonların ve akrobasinin unutulmaz bir deneyim sunduğu uluslararası sahne gösterisi, dünya genelinde büyük ilgi gördü ve Paris, Sidney, Dubai, Graz gibi şehirlerde kapalı gişe oynandı. 

Sahne gösterisinde, Küçük Prens'in farklı gezegenlerde karşılaştığı karakterler ve onların temsil ettiği değerler, tiyatro, dans, akrobasi ve ileri teknoloji video haritalamayla canlandırılıyor.

Gösterinin dikkat çeken unsurları arasında etkileyici sahne tasarımı başı çekiyor. Farklı gezegenlerin atmosferi, dikkat çekici görsel efektlerle izleyicilere sunuluyor.

Hikayenin dramatik yapısı dans ve akrobasi şovlarıyla güçlenirken, sanatçılar nefes kesici performanslar sunuyor.

Küçük Prens'in duygusal yolculuğuna, orijinal müzikleri de eşlik ediyor.

21 Kasım-1 Aralık'ta Haliç Kongre Merkezi'nde sahnelenecek gösteri, izleyicilere 110 dakika boyunca unutamayacakları bir deneyim yaşatıyor. Fransızca seslendirilen oyun, Türkçe altyazılı şekilde gösteriliyor.

250'den fazla dile çevrildi

Dünya çapında 250'den fazla dile çevrilen ve 140 milyondan fazla satan Küçük Prens, bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyasına dair ince bir eleştiri sunuyor. Prens'in farklı gezegenlerdeki yolculukları, farklı insan tiplerini temsil ediyor ve her biri, insan doğasına dair evrensel dersler veriyor.

Küçük Prens'in ödüllü yaratıcı ekibinde heyecan verici isimler yer alıyor. Yönetmen ve koreograf Anne Tournié liderliğindeki gösterinin opera metninin uyarlamasına adını yazdıran Chris Mouron, aynı zamanda ortak yönetmen koltuğunda oturuyor. 

Marie Jumelin video tasarımında yer alırken, Stéphane Fritsch aydınlatma, Tristan Viscogliosi ise ses tasarımı görevini üstleniyor.

Gösterinin video projeksiyonu Etienne Beaussart'a emanet edilirken, saç ve makyajdan sorumlu olan Carmen Arbues Miro ve dekorlara kendi bakış açısını sunan Aurélie Gandilhon da takımın mükemmel olmasını sağlayan diğer önemli isimler.

"Küçük Prens’in insanlara şefkatin hikayesini getirmekten onur duyuyoruz"

"Ekip olarak Küçük Prens'in dünya yolculuğunu İstanbul'a taşımasından çok heyecanlıyız" diyen yönetmen Anne Tournié, gösteriyle ilgili şöyle diyor: 

Küçük Prens, yolculuğunda karşılaştığı birçok farklı insan ve kültürle insanlık mesajını paylaşıyor. Antoine de Saint-Exupéry'nin değerli masalının yarattığı bu kaynaştırma ortamında; Küçük Prens'in dostluk, yalnızlık, sevgi ve hem diğer insanlara hem de gezegenimize duyduğu şefkatin hikayesini getirmekten onur duyuyoruz.

Zamana meydan okuyan klasiğin bu görkemli uyarlamasının biletleri, buradan temin edilebilir.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz