İşte Kilo Vermenin Önündeki 5 Engel!..

Bazen doğru hamleleri yapıyor gibi görünseniz de istediğiniz sonuçları alamıyor olabilirsiniz.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bazı insanlar için kilo vermek zorlu bir süreç anlamına gelebilir. Bazen doğru hamleleri yapıyor gibi görünseniz de istediğiniz sonuçları alamıyor olabilirsiniz. İşte kilo vermenin önündeki 5 engel...

YETERİNCE YEMEMEK

Hızlıca kilo vermeye çalışanlar genellikle az yemek yemeye ya da porsiyonları olabildiğince küçültmeye çalışır. Ancak uzmanlar, aldığınız kalori miktarındaki ciddi azalmanın, metabolizmanızı yavaşlatabildiğini belirtiyor. Bu da kilo vermenize engel olacaktır.

Bunun önüne geçmek için acele etmeden kalorileri makul bir düzeye indirmeli ve haftada 1-2 kiloluk sabit bir kilo verme hedefi belirlemelisiniz.

ÖLÇÜLERE TAKILI KALMAK

Yaşam tarızını değiştirmenize rağmen yeterince hızlı kilo vermediğinizi hissedebilirsiniz. Böyle durumlarda tartıdaki sayının sadece bir ağırlık değişimi ölçüsü olduğunu hatırlamak önemlidir.

Tartı sonuçlarının sizi etkilemesine izin vermeyin. Tartıdaki sayı hareket etmiyorsa, yağ kütlesini kaybediyor ancak suyu tutuyor olabilirsiniz. Ya da egzersiz yapıyorsanız kas kazanıyor ve yağ kaybediyor olabilirsiniz

SU İÇMEMEK

Bazı kişiler ödem yapacağını düşünerek çok fazla su içmek istemez. Ancak bu yanlış bir yargıdır. Uzmanlar, aksine ödem atmak için su içmek gerektiğini söylüyor.

Ayrıca suyun yeterli miktarda tüketilmemesi, hem sindirim sistemini hem de metabolizmayı yavaşlatıyor. 

PORSİYONLARA VE PİŞİRİLME ŞEKLİNE DİKKAT ETMEMEK

Kilo vermeye çalıştığınız dönemde yediğiniz bolca salata, bir kilo domatesten yapılıyorsa kilo vermeniz zorlaşır. Ya da o gün tüketeceğiniz et, tavuk vs. ızgara değil de döner olursa doğru bir beslenme olmaz. Çünkü pişirilme şekillerinde görülmeyen yağ vardır.

Öte yandan meyve ve kuruyemiş tüketiminde de kontrollü olmak kilo vermenizi kolaylaştıracaktır.

ÜRÜN İÇERİKLERİNE DİKKAT ETMEMEK

Market alışverişiniz sırasında alacağınız diyet bir ürün olsa bile içeriğini okumak son derece önemlidir. Bu, ürünün enerji, yağ miktarı, şeker içerip içermediği gibi konuları bilmenize yarar.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz