ÖZEL: İsviçre'de Aşısız Kan Bankası Kuruldu!

Dört yılın ardından pandemiyi neredeyse geride bıraktık.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Covid-19 salgınına karşı ilk aşı 8 Aralık 2020'de İngiltere'de yapıldığından bu yana dünya çapında 13 milyar doz aşı uygulandı.

Almanya'da, mRNA tabanlı aşılardan olana tazminat verilmeye başlandı. Başta BioNTech olmak üzere, MRNA tabanlı aşılardan olanlarda GBS (Guillain-Barre Sendromu) diye bilinen kas zayıflığı, yüz, kol, bacak ve vücudun diğer pek çok bölgesinde karıncalanma, uyuşma, his kayıplarına neden olma, felç hatta ölümle sonuçlanan yan etkiler görüldü.

MRNA ve diğer aşılarla aşılanan birçok kişide kalp kası iltihabı da (Post-Vach-Myokarditis) tespit edildi.

AŞI MAĞDURLARINA TAZMİNAT

Almanya, aşı mağdurlarına şiddet derecesine bağlı olarak ayda 811 euro aylık bağlamayı kabul etti. İş kaybı olanlar ile tedavisi masraflı olanlara ise 15 bin euro ödenecek. Almanya'da Türk bilim insanları Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından kurulan BioNTech şirketi, aşı sonrası kalıcı hasar iddiasıyla tazminat davasıyla hakim karşısına çıkmayı bekliyor.

SAF KANA TALEP ARTTI

Şimdilerde İsviçre'de "Aşısız olanlar için kan bankaları" açılmaya başlanıyor. İnsanlara yapılan sıvıların kanı kontamine ettiği ve bağışıklık sistemine zarar verdiği için saf kan talebi arttığı gerekçesiyle kan bankasını açtı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz