İngiltere’de Müzisyenlerin Anketi!

Sonuçlar 6,000’e yakın müzisyenin verdiği bilgilere dayanıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İngiltere’de ilk kez gerçekleştirilen Müzisyenler Sayımı’nın ilk bulguları Help Musicians ve Müzisyenler Birliği (Musicians’ Union) tarafından ilk kez kamuoyuna açıklanıyor. Sonuçlar 6,000’e yakın müzisyenin verdiği bilgilere dayanıyor.

İlk kez yayınlanan Müzisyenler Sayımı (Musicians’ Census) adlı rapor, İngiltere’de müzisyenlerin demografik yapısı, kariyerlerinde ilerlemelerinin önündeki engeller ve ekonomik zorluklara ilişkin detaylı bir bakış açısı sunuyor.

Rapora göre İngiltere’de müzisyenlerin müzik çalışmalarından elde ettikleri yıllık ortalama gelir 20.700 pound. Ancak müzisyenlerin neredeyse yarısı (% 43) 14.000 poundun altında kazanıyor. Müzisyenlerin yarısından fazlasının kariyerlerini sürdürmek için sektör dışında başka gelir kaynaklarına ihtiyacı var.

Neredeyse yarısı (% 44) sürdürülebilir gelir eksikliğinin müzik kariyerlerinin önünde bir engel olduğunu bildiriyor.

Rapor, profesyonel müzisyenlerin % 70’inin bir diploma veya daha yüksek bir dereceye sahip olduğunu (% 50’si özellikle müzik diplomasına sahip) ve % 65’inin 10 yıldan uzun süredir müzisyenlik yaptığını ortaya koyuyor.

Gelirlerinin % 100’ünü müzikten elde edenlerin ortalama geliri 30.000 pound civarında. Rakam İngiltere’de ortalama medyan gelir olan 33.280 pound ve çalışma çağında olup üniversite mezunu olan bir kişinin ortalama maaşı olan 38.500 pound ile karşılaştırıldığında oldukça düşük.

Müzisyenlerin yaklaşık dörtte biri (% 23) kendilerini veya ailelerini geçindirecek kadar kazanmadıklarını ve neredeyse yarısı (% 44) için sürdürülebilir gelir eksikliğinin müzik kariyerlerinin önünde bir engel olduğunu belirtmiştir. Müzisyenlerin % 17’si de borç içinde olduklarını bildirirken, bu oran ruh sağlığı sorunu olanlarda % 30’a, Siyah/Black Britanyalı müzisyenlerde ise % 28’e yükseliyor.

Müzisyenlerin çoğunluğu (%80) kariyerlerini kısıtlayan en az bir veya daha fazla engel olduğunu bildirerek müzik alanında sürdürülebilir bir kariyer inşa etmenin ne kadar zorlu bir süreç olduğunu ortaya koydu.

Raporda müzisyenlerin % 46’sı ekipman (% 30), ulaşım (% 27) ve eğitim (% 18) gibi maliyetlerin kariyerlerini sınırladığını bildirdi.

Diğer engeller arasında kariyerde ilerleme için net bir yol olmaması (% 36), sektörde kimseyi tanımamak (% 25) ve çalışma saatlerinin uygun olmaması (% 22) yer alıyor. Rapora erişim için tıklayınız.

Öte yandan İngiltere’de 1.461 müzisyen, vokalist, besteci, söz yazarı, yapımcı ve DJ’nin katıldığı başka bir ankette, müzik yaratıcıları, İngiltere’nin üç yıldan uzun bir süre önce AB’den ayrılmasından bu yana hala karşılaştıkları zorlukları özetledi.

Ankete katılan müzik yaratıcılarının % 30’u, İngiltere’nin 31 Ocak 2020’de AB’den resmen ayrılmasından bu yana gelirlerinin etkilendiğini söyledi. Gelirleri Brexit’ten etkilenenlerin % 82’si kazançlarının azaldığını söyledi. Müzisyenler, DJ’ler ve vokalistler en kötü etkilenenler arasındaydı.

AB’de aktif olarak çalışanların sadece %18’i Brexit sonrasında gelirlerinin arttığını söyledi.

Brexit’ten etkilenenlerin % 43’ü AB ülkelerine turne yapmanın artık kendileri için uygun olmadığını belirtiyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz