Askerlik Yapmayanların Hesaplarına El Konacak!

Birleşik Krallık'ta vatani görevini yapmayanlar banka hesapları ve ehliyetlerini kaybedebilir

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Rishi Sunak, hükümetin gençlerin banka hesaplarına veya ehliyete erişimini durdurmayı düşüneceğini öne sürdü

Rishi Sunak, zorunlu vatani görevi yerine getirmeyi reddetmeleri halinde 18 yaşındaki gençlerin ehliyetlerini ve banka hesaplarını ellerinden alabileceğini söyledi.

Birleşik Krallık Başbakanı gençleri bu programa katılmaya nasıl zorlayacağını şu ana kadar açıklamadı. Program, toplum gruplarında gönüllü çalışmayı ya da silahlı kuvvetlere katılmayı içeriyor.

BBC Soru Saati sunucusu Fiona Bruce'un sorusu üzerine Sunak, hükümetin gençlerin banka hesaplarına ya da ehliyete erişimini engellemeyi düşüneceğini öne sürdü.

Başbakan, Avrupa ülkelerinin gençlerin zorunlu vatani görevi yerine getirmesini sağlamak için "her türlü şeye" başvurduğunu söyledi.

Sunak, "İster ehliyetlerine, ister banka hesaplarına erişimlerine ya da diğer her türlü şeye bakılsın, yapılması gereken şey bu" dedi.

Vatani görev, Muhafazakarlar'ın genel seçim kampanyasında yaptığı önemli duyurulardan biri.

Muhafazakarların manifestosunda, Birleşik Krallık'ta 18 yaşındaki her gence bir yıllık kamu hizmeti ya da askerlik arasında seçim yapma hakkı tanınacağı belirtiliyor.

Vatani görevi geri getirmek mi? Kimi kandırdığınızı sanıyorsunuz Bay Sunak?

Manifesto'da 18 yaşındaki 30 bin gence "silahlı kuvvetlerde ya da siber savunmada bir yıl boyunca tam zamanlı görev" taahhüdü verilirken, diğerlerinin de Kraliyet Ulusal Cankurtaran Kurumu (RNLI) gibi kuruluşlarda her ay bir hafta sonu gönüllü çalışmaya zorlanması öngörülüyor.

Askerlik seçeneği, "silahlı kuvvetlerimizin en parlak ve en iyileri işe alması ve eğitmesi için rekabetçi ve ücretli" olmayı vaat ediyor ve politikanın tahmini 2,5 milyar sterlinlik (yaklaşık 104 milyar TL) maliyetinin çoğu bu seçenekten kaynaklanıyor.

Politika, Muhafazakar tabanda daha yaşlı ve daha vatansever olanların desteğini artırmayı amaçlıyor. Ancak parti, planların açıklanmasından bu yana başarısızlığa uğramış durumda. Bakanlar politikanın nasıl işleyeceğini ve 18 yaşındakilerin katılmaya nasıl zorlanacağını söylemeyi tekrar tekrar reddediyor.

Uluslararası Ticaret Bakanı Bakanı Anne-Marie Trevelyan, çocukların katılmayı reddetmesi halinde onların adına ebeveynlerinin cezalandırılabileceğini bile öne sürdü.

Maliyetinin nasıl karşılanacağı ve nasıl uygulanacağına ilişkin sorulara ilaveten politika Kraliyet Donanması'nın eski lideri Amiral Lord West ve diğer üst düzey askeri isimler tarafından da sertçe eleştiriliyor.

2002'yle 2006 arasında Birinci Deniz Lordu olan Lord West, "Yeni bir acemi askerin silahlı kuvvetlerimizde faydalı bir şekilde hizmet edebilecek birine dönüştürülmesinin ne kadara mal olduğu ve neler gerektirdiği hakkında en temel deneyime sahip olan herkesin, halihazırda sunulan teklifin tamamen saçmalık olduğunu söylemek için bir kraliyet komisyonuna ihtiyaç duymayacağı" uyarısında bulundu.

"Bu kötü düşünülmüş zorunlu askerlik planı savunma üzerindeki baskıyı arttıracak ve para israfına yol açacak" diye yazan eski Deniz Kuvvetleri Komutanı sözlerini şöyle sürdürdü:

Savunma kabiliyetimizi arttırmak yerine daha da azaltacaktır.

Muhafazakar Parti'yle yorum için temasa geçildi ancak yanıt alınamadı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz