İngiltere'de Türk Berberlere Karşı Tepki: 'Baskı Yapalım'

İngiltere'de aşırı sağcı Reform UK partisinin hedefinde sayıları hızla artan Türk berberler var.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İngiltere'de aşırı sağcı ve göçmen karşıtı Reform UK partisi lideri Richard Tice, ülkede sayıları giderek artan Türk berberlere baskı kurulması çağrısı yaptı.

Sosyal medya platformu X'te Türk berberlerle ilgili suçlamalarda bulunan Tice, Türklere ait bu dükkanların "para aklayan uyuşturucu çeteleri tarafından kullanıldığını" öne sürdü. Türk berber dükkanlarıyla ilgili art arda tweet paylaşan Tice, "Polis ve yerel yetkililer hiçbir şey yapmıyor. Bilmiyorlar ve yetersizler ya da biliyorlar ve yolsuzluğa bulaşmışlar... ya da sadece korkuyorlar" ifadelerini kullandı. 

Tice, Türk berber dükkanlarının İngiliz mahallelerindeki ortama zarar verdiği eleştirilerini desteklediğini de ifade etti.

Yerel basına göre İngiltere'nin birçok yerinde Türk berberleri giderek daha da popüler hale geliyor. Farklı saç tarzlarını uygulayan berberler, müşterilere saç masajı gibi hizmetler de veriyor. 

Ülkedeki bazı kesimler ise Türk berberlerin sadece nakit para kabul ederek vergi kaçırdığını ve para akladığını savunuyor.

Göçmen ve İslam karşıtı görüşleriyle dikkat çeken Reform UK partisinin onursal başkanı Nigel Farage, daha önce Müslüman gençlerin Britanya değerlerinden nefret ettiği yönündeki sözleriyle tepki çekmişti.
 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz