Putin'in En Büyük Korkusu: Suikast!

Eski koruması Putin'in "suikast korkusunu" anlattı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Vladimir Putin, 2000'den bu yana Rusya'yı yönetiyor (Reuters)

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski koruması Vitali Brijati, Rus liderin suikasta uğrama paranoyası olduğunu söyledi.

Rusya'yı terk eden ve şu anda Ekvador'da yaşadığını söyleyen Brijati, ülke dışından yayın yapan bağımsız Rus televizyon TV Rain'e yaptığı açıklamada, Putin'in çalışma şekline dair ilginç detaylar verdi.

Putin'in Kırım'daki konutlarından Olivye'de köpek eğitimcisi olarak görev yaptığını söyleyen Brijati, Rus liderin gittiği gizli plajların çevresinde silahlı dalgıçların görevlendirildiğini öne sürdü.

Brijati, "Bu, onun hayatı için ne kadar endişeli olduğunu gösteriyor" ifaderini kullandı.

Putin'in kendi korumalarına dahi güvenmediğini belirten Brijati, koruma ekiplerine Rus liderin bulunduğu yerle ilgili düzenli olarak yanlış bilgi verildiğini söyledi.

Rus koruma, "İnsanlara onun kır evinde dinlendiği söyleniyordu ve herkes evin çevresini korumak için koşturuyordu. Ama Putin'in tamamen başka bir yerde olduğu ortaya çıkıyordu" ifadelerini kullandı.

Putin'in Kırım'daki konutu Olivye'yi "lüks bir mini şehir" olarak tanımlayan Brijati, "Orası bir fantezi mekanı. Spor salonları, çeşmeler, güzel parklar, barbekü alanları ve plajları var" şeklinde konuştu.

Rus koruma kimin, ne zaman geleceğinin bilinmemesinden dolayı konutun 7 gün 24 saat boyunca hazır ve operasyonel halde tutulduğunu söylerken, eski Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ve FSB Başkanı Aleksandır Bortnikov'un da bölgede kır evleri olduğunu iddia etti.

Putin konutlarında çalışan çamaşır makinesi operatörlerinin dahi subay olduğunu belirten Brijati, personellerin tamamının konuta giriş yaparken cep telefonlarını teslim ettiğini ifade etti.

Brijati, Ukrayna'ya yönelik savaşı desteklemediği için Rusya'yı terk ettiğini sözlerine ekledi.

Independent Türkçe, Telegraph, Sun 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz