Eleştirmenlerden Tam Not Alan Suç Filmi Dizi Oluyor!

Pek çok adaylık kazanan film 100 üzerinden 94 puan almıştı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Aubrey Plaza'nın eleştirmenlerce çok beğenilen aksiyon filmi Suçlu Emily (Emily the Criminal) televizyona uyarlanıyor. 

John Patton Ford'un ilk uzun metrajlı filmi, öğrenci kredilerinin yükü altında ezilen ve suç geçmişi nedeniyle iş fırsatlarından mahrum kalan bir kadının hikayesine odaklanıyor. 

2022 yapımı filmde genç kadın, çok geçmeden Los Angeles'ın suç dünyasına çekilerek bir kredi kartı dolandırıcılığına karışıyor.

Sinema yazarlarından övgü dolu yorumlar alan gerilimli suç filmi, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 94 gibi kusursuza yakın bir puan elde etmeyi başarmıştı.

Suçlu Emily, başroldeki Plaza'nın performansı ve Ford'un senaryosu da dahil olmak üzere cFilm Independent Spirit Ödülü 4 adaylık kazanmıştı. Plaza ayrıca En İyi Başrol Performansı dalında Gotham Ödülü'ne aday gösterilmiş ve Ford, ilk yönetmenlik denemesiyle Amerika Yönetmenler Birliği (DGA) Ödülü'nün sahibi olmuştu.

Suçlu Emily'nin oyuncu kadrosunda başroldeki Plaza'ya Theo Rossi, Megalyn Echikunwoke, Gina Gershon, John Billingsley ve Brandon Sklenar eşlik etmişti.

Ödüllü yönetmen diziyi de çekecek

Filmin 42 yaşındaki yönetmeni Ford, aynı zamanda dizi uyarlamasının yönetici yapımcılığını da üstlenecek. Ford ayrıca dizinin yönetmen koltuğunda oturacak.

39 yaşındaki Plaza daha önce kadın dergisi L'Officiel'e verdiği röportajda, Suçlu Emily'nin Kalbim Bir An Durdu (The Beat That My Heart Skipped, Kafa Kafaya (Head On) ve Safdie Kardeşler imzasını taşıyan Soygun (Good Time) gibi filmlerden esinlendiğini söylemişti.

Plaza, "O filmlerin ivmesinde bir şey var, sadece ileriye koşuyorlar" diyerek sözlerine şöyle devam etmişti:

Hiç durmuyorsunuz. Başlıyorsunuz ve gidiyorsunuz. Sıradan bir gün geçirip sonra kovulduğunuz, ayrıldığınız ve şimdi ne yapacağınızı bulmanız gereken normal filmler gibi değil. Sanki, 'Hayır, o zaten başlangıçta yeterince yaşadı' der gibi.

Silah kullanılmamasıyla gurur duyuyor

Plaza, filmin aksiyon sahnelerinde silah kullanılmamasıyla gurur duyduğunu söylemişti.

The Tonight Show Starring Jimmy Fallon'a konuk olan Amerikalı oyuncu, "Çoğu gerilim filminde hemen silahlar kullanılıyor... Her filmde silaha ihtiyacımız yok" diyen Plaza, sözlerini şöyle sürdürmüştü: 

Bence bu durum, filmi daha kaygı verici kılıyor çünkü 'Böyle bir silahı olmadan bu adamları nasıl alt edecek?' diye düşünüyorsunuz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz