Diyarbakır Barosu, Narin'in Ölüm Saatini Açıkladı!

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, "Narin dosyasına müşteki olarak başvuru yaptık" açıklamasını yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, "Narin'in ölümü inanılmaz derecede etki uyandırdı. Adeta Narin'in ölümü bu ve benzeri ölümlere artık bir bütün olarak dur diyecek noktaya geldik. Evet Narinimizi kaybettik ama bu duyarlılığı bundan sonra benzer kaybettirme, öldürme ve taciz dosyaları açısından bir milat olacak" dedi. Eren, Narin ölüm saati için saat 15.15 ve 15.45 arasını işaret etti. Amca Salim Güran'ın ifadesinin yeniden alınması gerektiğini söyledi. 

Eren soruşturmada tespit ettikleri ihmalleri paylaştı. Eren, "Bilgi kirliliği gidermek için buradayız. Narin ve Narin gibi çocukların dosyalarına Diyarbakır Barosu yıllardır müdahil olmuştur. Narin'in faillerinin yakalanması için soruşturma dosyasına dahil edildik. Bu gizliliği ihlal eden bir olgu değildir.  Diyarbakır Barosu olarak Narin dosyasına müşteki olarak başvuru yaptık." diye konuştu. 

"AİLE BİREYLERİYLE İLGİLİ İLK ŞÜPHE 8 GÜN SONRA ORTAYA ÇIKTI"
Eren şu ifadeleri kullandı:  

-Narin kaybolduktan sonra ilk gözaltı işlemi ağabeyi Enes Güran'la başladı. Aile bireyleri ilgili ilk şüphe maalesef olaydan 8 gün sonra oldu.

-Biz soruşturma makamlarıyla kurduğumuz tüm temaslarda bu ve benzeri vakalarda yakın aile bireylerinin, komşularının yeri geldiğinde fail konuma yargılandıklarını biliyoruz.

-Hem soruşturma makamları hem kolluk birimleri vakanın ihbar edildiği ilk andan itibaren bu yönlü şüphe ve oldu üzerinden hareket etmedi. 

"NARİN KAÇIRILMIŞ ALGISI OLUŞTURULDU"
-Sözde tanık beyanlarıyla adeta Narin kaçırılmış algısı oluşturuldu. Bu bize göre önemli eksik ve ihmaldi.  

-Enes Güran vücudundaki izler üzerine gözaltına alındı. Şüpheli sıfatıyla alındı. Adli Tıp raporu aradan geçen süreyi gerekçe göstererek kollarındaki, sırtındaki izleri, yüzündeki morlukları başkasına ait DNA izlerinin tespit edilemeyeceği belirtildi. 

-Narin'e ait de olabilir olmayabilir. Aynı gün anne şüpheli olarak gözaltına alındı. 

-DNA örneği ilk defa 2 Eylül'de amcanın aracında bulundu. 8 Eylül'de Narin'in bedeni bulunduktan sonra 23 kişi gözaltına alındı. 

"KOLLUK VE SAVCILIĞIN YOĞUNLAŞTIĞI ÖLÜM SAATİNİN DOĞRU OLMADIĞI TESPİT EDİLDİ"
-Nevzat Bahtiyar o gün Narin'in bulunduğu yer itibariyle daralan ve o güne kadar ölümüyle ilgili bizlere, kolluk makamlarına, soruşturma makamlarına saat 17.40'ta, saat 18.00'de canlı görüldüğü beyanlarla kolluk ve savcılığın yoğunlaştığı ölüm saatinin doğru olmadığı tespit edildi. 

"NARİN SAAT 15.15 VE 15.45 ARASINDA ÖLDÜRÜLÜYOR"
-Yeniden farklı görüntülere ulaşıldı, kırmızı araç tespit edildi. Narin'in 15.15'te göründüğü görüntüler 15.45'te aracın Narin'i saklamak üzere hareket ettiğini görüyoruz. 

-Saat 15.15 ile 15.45 arasında Narin öldürülüyor, torbaya konuyor ve o araçla dere yatağına saklanıyor. 

-İlk açıklama 25 Ağustos'ta yapıldı. Diyarbakır Valiliği, köyde bulunan kayalıklardaki taş örneğinin kamuoyunda tartışılması üzerine yapılan açıklamada söz konusu kan örneğinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edildiği söyleniyor. Köylülerden alınan beyanlar üzerine bu açıklamanın yapıldığını anlıyoruz. 

"HALA KAN ÖRNEKLERİYLE İLGİLİ SONUÇLARI BEKLİYORUZ"
-Dosyada hala kan örnekleriyle ilgili sonuçları beklediğimiz durumlar var. 

-Kolluğun yönlendirildiğini söyleyebiliriz.  

-Kamuoyunda Narin'in canlı bulunmasına yönelik algı oluştu.

-Baro başkanı olarak otopsiye katıldım. Herkes bir tutanak paylaştı. 

-Narin'in bacağıyla ilgili açıklamalar yapıldı. Nevzat Narin'i torbaya koyduğundan bacağının dışarıda kaldığını ifadesinden belirtiyor. O bacak kopmuştu. Savcı tutanağına baktığınız zaman kopan kemik parçalarının üzerinde hiçbir et parçasının bulunmadığını açıklamak istiyorum. Su içerisinde dışarıdan bir canlının naaşa temasının işaretidir.

"SALİM GÜRAN'IN İFADESİ YENİDEN ALINMALI"
-Bu ifadelerden sonra Salim Güran'ın en kısa sürede ifadesi tekrar alınmalı. 

"AĞIZ BİRLİĞİ İFADELERE YANSIYOR"
-Doğrudan olayın içinde olmayan ve tutuklanmayanların ağız birliği ifadelere yansıyor. 

-Olayların oluş tarzı, yer ve zaman çelişiyor. 

-İlk gün aileden şüphelenilmiş olsa Narin bulunurdu. Narin'in üzerinden alınan DNA örnekleri için görüştüğümüz uzmanlar 19 gün sonra üçüncü kişilere ait DNA örneklerinin kaybolacağını söylüyor. 

-91 adet numune sadece DNA için alındı. Çantasında olanlardan da örnek alındı. Başkasına ait DNA bulunamadı. 

"HERKESTEN DNA ÖRNEĞİ ALINMASI LAZIMDI"
-Herkesten şüphelenilmesi lazımdı. Herkesin DNA'ları örnekleri alınmalı. 

DOSYAYA GİREN SES KAYDI
-Bugün basında bir ses kaydından söz edildi. Bir görüşme imajı ortaya çıktı. Biraz daha zamana ihtiyacımız var. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz