Erzincan'da Korkutan Deprem!

AFAD Erzincan Refahiye merkezli depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yer bilimci Naci Görür'ün sık sık uyarıda bulunduğu Erzincan'da şiddetli deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre, Erzincan Refahiye merkezli deprem meydana geldi.

Yer bilimci Naci Görür'ün sık sık uyarıda bulunduğu Erzincan fena sallandı.

AFAD'ın son dakika verisine göre  Erzincan Refahiye merkezli  şiddetli bir deprem meydana geldi.

AFAD Erzincan Refahiye merkezli depremin büyüklüğünü 4.1 olarak açıkladı.

Saat 09:48 sıralarında meydana gelen deprem yerin 9.48 kilometre derinliğinde kaydedildi.

Deprem çevre illerde de hissedildi. 

Deprem Uzmanı ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  geçtiğimiz aylarda katıldığı bir televizyon programında Yedisu Fayına dikkat çekip Bingöl-Karlıova-Erzincan hattında en az 7.4 büyüklüğünde deprem beklendiğini açıklamıştı. 

"Eli kulağında" diyen Görür şu açıklamada bulunmuştu: "Şu anda Tunceli’de deprem bekliyorum. Erzincan’ın doğusunda Karlıova var. O aradaki kısım Kuzey Anadolu Fayı’nın en doğu ucudur. Biz ona Yedisu Fayı diyoruz. Erzincan ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasında kalıyor. Deprem üretti üretecek. Çok uzak zamanda değil. Olursa 7’nin üzerinde deprem olur ve aynı zamanda çok yıkıcı olur. Orada bina ve nüfus yoğunluğu fazla değil ama yine de benim insanım hayatını kaybeder. Benim bu sözümü Tunceli valisi o bölgenin valileri ciddiye aldı. Oradaki kaymakamlarla da konuştum. Elimden geldiğince de onları uyardım. Tunceli’de çalışıyorlar. Karlıova’ya bir fayda son deprem yapan fay geliyor. Karlıova-Bingöl-Göynük. Karakoçan ve oradan da Elazığ ve Elazığ’dan Malatya’ya oradan Hatay’a gidiyor. Şimdi beklediğimiz diğer deprem korktuğumuz yer, Karlıova ile Bingöl-Göynük arasıdır. Tam çatalda. 20 Şubat depremleri oraya enerji transfer etmiş olabilir. Deprem nerede olacak diyorsunuz. Bingöl-Karlıova- Erzincan arası en az 7.4 olabilir. Çünkü depremin ürettim periyodu durmuş. Eli kulağında.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz