Narin Güran Cinayetinde Şok Ses Kaydı Ortaya Çıktı!

Salim Güran'ın yanında çalışan işçisi Ramazan Atasoy ile yaptığı telefon görüşmesindeki detaylar ortaya çıktı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

8 yaşındaki Narin'in katledilmesi Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Tüm gelişmeler anbean takip edilirken, ortaya çıkan ifadeler, ses kayıtları, mesajlar, birer birer dosyaya ekleniyor. Son olarak, aralarında anne ve ağabeyin de olduğu 8 kişi daha tutuklandı. Tutuklu sayısı 10'a çıkarken, amca Salim Güran'ın yanında çalışan işçisi Ramazan Atasoy ile yaptığı telefon görüşmesindeki detaylar ortaya çıktı. Güran'ın işçisine, “Ramazan kız öldü mü yaşıyor mu?” dediği öğrenildi. İşte detaylar...

Türkiye günlerdir 8 yaşındaki Narin'i kim ya da kimler öldürdü sorusuna yanıt arıyor. Çalışmalar büyük bir titizlikle devam ederken, öğrenilen her detay sonuca bir adım daha yaklaştırıyor. 

Nevzat Bahtiyar'ın itirafı ile çözülmeye başlayan düğümde, Bahtiyar önce, "Cansız bedeni Salim bana getirdi, beraber çuvala koyduk, yok etmem karşılığında bana 200 bin TL teklif eti"demişti. 

Ancak sonra mahkemede farklı bir ifade vererek, "Cansız bedeni ben evime götürdüm.Orada çuvala yerleştirdim" dedi. 

Nevzat Bahtiyar'ın son olarak, "Salim Güran, yukarıdan Arif'in bahçesinden, yani Narin'in bahçesinden bana seslenerek, 'Hazırlan, seninle işimiz var' dedi.

Ben de hazırlandım, aracıyla geldi. Kimsenin görmediği, ağacın altında bir nokta vardı. Narin'in ön koltuktaki cesedi aldık, benim aracıma koyduk. Daha sonra ben aracı aldım, evimin önüne götürdüm.

Bir çuvalda inşaat malzemeleri vardı, onu boşalttım. Narin'in cesedini buraya koydum. Dereye götürdüm." dedi. 

YASAK AŞK İDDİASI 

Bahtiyar ayrıca ifadesinde, "Salim Güran'ın Yüksel Güran (Narin'in annesi) ve amcasının eşi Maşallah Güran ile ilişkisi olduğu konuşuluyordu. Ama bu hususta kimsenin ifade vereceğini düşünmüyorum.

Benim tahminin bu kadınlardan biriyle yaşadığı cinsel ilişkiyi Narin'in gördüğü yönünde. Bu nedenle Narin Güran'ı öldürebileceğini düşünüyorum. Ancak ben kendi gözlerimle bu kadınlardan biriyle bir ilişki yaşadığını görmedim.

 Ayrıca şu hususu belirtmek isterim. Uğurcan Güran'ın 25 Ağustos'ta düğünü olacaktı. Erkeklerin büyük çoğunluğu davetiye dağıtmak için köy dışında olduğundan Salim Güran'ın böyle bir cinsel ilişki yaşamak için Tavşantepe Köyü'nde kalmış olabileceğini düşünüyorum." dedi. 

ANNE: SALİM KIZIMA NİYE ZARAR VERDİ BİLMİYORUM

Narin’in annesi Yüksel Güran, savcılıktaki ifadesinde “Narin seni ve amcayı gördüğü için mi öldürdünüz?” sorusuna, “Hayır, öyle bir şey kesinlikle yok” yanıtını verdi.

İfadesinin başlarında, Narin’i kimin öldürdüğü konusunda bir fikri olmadığını söyleyen anne Güran’ın, sonlara doğru “Salim kızıma niye zarar verdi bilmiyorum” demesi kendi ifadesiyle çelişmesine neden oldu.

"NEVZAT İLE SALİM HEP BERABER GEZERLER"

Salim Güran’la bir ilişkisi olup olmadığı sorulduğundaysa “Böyle bir şey kesinlikle yok, bu iddialardan utanç duyuyorum” dedi.

“Nevzat Bahtiyar kızınız Narin Güran’ın cansız bedenini kendisine Salim’in verdiğini belirtmiştir. Bu hususta ne biliyorsunuz?” sorusu üzerine, “Hiçbir bilgim yoktur. Nevzat ve Salim her zaman birlikte gezerler. Bizim Salim ile ailecek herhangi bir husumetimiz yoktur. Kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum” dedi. 

AĞABEY ENES'İN İFADESİ

Narin’in ağabeyi Enes Güran ifadesinde kardeşinin kaybolduğu haberini 19.11’de annesinden öğrendiğini iddia etti.

Güran, “Kolumdaki ısırık izini Narin kaybolunca üzüntüden yaptım. Sırtımı kimse çizmedi. Narin’i ararken mısır koçanları her yerimize çarpıyordu. Sonra hastaneden bize bir çocuk olduğu haberi geldi, gidip baktık, Narin olmadığını gördük. Döndükten sonra olaylara üzüntüden kendime yumruk attım” dedi.

"NEVZAT SÖNÜK BİR TİPTİR "

Güran, “Babam, Nevzat’ı ve ailesini fesatlıkları sebebiyle sevmez, biz de ailece görüşmeyiz. Ancak Nevzat’ın Salim Güran ile arası iyidir. Kardeşim Narin’i eğer Nevzat bulunan yere bıraktıysa bunu ancak Nevzat’a tehditle, para teklif ederek yapılabileceğini düşünüyorum çünkü Nevzat ekonomik durum itibariyle de güçsüz ve sönük bir kişiliktir” dedi. 

'RAMAZAN KIZ ÖLDÜ MÜ YAŞIYOR MU?'

 Diyarbakır Adli Tıp Grup Başkanlığı’ndan Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen ön rapora göre, Narin’in otopsi sırasında vücudundan alınan örnekler ve doku incelemesinde vücudunda farklı kişilere ait olabileceği değerlendirilen parmak izi kan örneği tükürük ve salya gibi örneklere rastlanılmadığı bildirildi.

 Cinayeti çözecek kritik delil ise dosyaya girdi.

Salim Güran’ın yanında çalışan işçisi Ramazan Atasoy ile yaptığı görüşmenin ses kaydının soruşturma dosyasına girdiği ve işçisine, “Ramazan kız öldü mü yaşıyor mu?” dediği öğrenildi.

DIŞ GÜÇLER VE YERLİ UZANTILARINA BAĞLADILAR

Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma devam ederken, Güran Ailesi yazılı açıklama yaptı.

Aile yaptığı açıklamada, “Ailemize saldıranlara ilgili yasal işlemleri başlatacağız. İftiralarla ilgili tazminat hakkımızı saklı tutuyoruz” ifadelerini yer verdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Aile fertlerimizin kendi kızlarımızı öldürmelerini tahayyül edemiyoruz, ancak böyle bir durum varsa bile bir kişi yüzünden koca bir ailenin karalanmasını bir takım dış güçler ve onların yerli uzantılarına bağlamaktayız. Aile fertlerimizin bir kısmının yaşadığı Tavşantepe Mahallesi’nin stratejik ve coğrafi konumu da ayrı bir etkendir.

Maalesef bazı muhafazakar yazarlar dahi hiç inceleme yapmadan aileyi vatan düşmanlığı ile itham etmektedirler.

Sadece ailenin çok küçük bir kısmının yaşadığı, olayın vuku bulduğu Tavşantepe Mahallesinde yapılan seçim sonuçlarını tetkik ederlerse bu beyanları nedeniyle mahcup olacaklardır.

Seçim neticeleri de ailenin iddia edildiği gibi diktatör olmadığının en büyük ispatıdır.”

BEŞ KEZ ARANAN KUZEN KONUŞTU 

Amca Salim Güran’ın, en son 15.15’te okulun güvenlik kamerasına görüntüleri yansıyan Narin’in ortadan kaybolduktan sonra Antalya’daki bir cep telefonunu aradığı, 16.43 ile 17.59 saatleri arasında 1 saat 16 dakika içinde 5 kez görüştüğü saptanmıştı.

HTS kayıtlarının incelenmesinde toplam 352 saniye konuşma yapıldığı görüldü.

Jandarma, Salim Güran’ın aradığı kişinin, Diyarbakır’da yaşayan amcasının oğlu Mehmet Şerif Güran olduğunu, 21 Ağustos günü Antalya’nın Kemer ilçesi Beldibi Mahallesi’ndeki bir otelde ailesiyle tatil yaptığını belirledi.

"SESİ ÇOK RAHATTI"

Diyarbakır’da çiftçilikle uğraşan Mehmet Şerif Güran yaptığı açıklamada, “Antalya-Kemer’de ailemle tatil yapıyordum. İlk aramayı saat 16.43’te yaptı. Köydeki pamuk tarlamın kurtlandığını söyledi. Saat 16.55’te tarladan fotoğraf atıp ‘İlaçlama yapayım mı?’ diye sordu. Sesi çok rahattı. Hiçbir titreme ya da tedirginlik hissetmedim. Sesinde panik hali yoktu. Farklı bir şey de söylemedi. Hatta tatilde olduğum için ‘Tatil nasıl gidiyor?’ diye de takıldı” ifadelerini kullandı. Soruşturma birimlerinin, amcanın hedef şaşırtmak için kuzeniyle irtibata geçtiği üzerinde durduğu bildirildi. 


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz