Bush, Biden ve Trump'la Dalga Geçti!

Teksaslı Cumhuriyetçi, "İki adaydan da daha gencim ve ben fazla yaşlıyım" diye espri yaptı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Geçmişte 2024 Beyaz Saray yarışına dair birkaç yorumunu kamuyla paylaşan eski ABD Başkanı George W. Bush, özel konuşmalarında Joe Biden ve Donald Trump'ın ilerlemiş yaşlarıyla dalga geçtiği bildirildi.

78 yaşındaki Trump'la yaşıt Cumhuriyetçi'nin, paralı konuşmalarında hem Trump'ın hem de 81 yaşındaki Biden'ın bu iş için fazla yaşlı olduğuna dair şakalar yaptığı biliniyor.

Bir tanık USA Today'e, Bush'un en az bir konuşmasında "İki adaydan da daha gencim ve ben fazla yaşlıyım" dediğini anlattı.

Emeklilik günlerinin çoğunu resim yaparak geçiren Bush, Trump ve Biden hakkında bazı görüşlerini daha önce de dile getirmişti. Bush'un, 2020'de yeniden seçilmeye aday olan Trump'ı desteklemediği bildirilmişti.

Eski Beyaz Saray Sözcüsü, Bush'un sessizliğine bir gerekçe sundu.

Ari Fleischer, USA Today'e "Başkanın görevi yeterince zor" dedi.

Dost veya düşman, kimse için bunu daha da zorlaştırmak istemiyor.

Fleischer "Bu çok geleneksel" deyip ekledi:

Çok zarif. Tam Bush'a göre.

Bush, kamu önünde Trump'ın ismini neredeyse hiç ağzına almasa da cumartesi günü Pensilvanya'daki eski başkana yönelik suikast girişimi sonrasında nadir bir istisna yapmıştı.

Bush "Laura ve ben, Başkan Trump'ın güvende olmasına minnettarız" demişti. X'te paylaştığı açıklamada "Ve Gizli Servis'teki erkek ve kadınların hızlı müdahalelerini takdir ediyoruz" diye eklemişti.

Eski Cumhuriyetçi başkanların politikaları ve fikirleri arasında çarpıcı farklar var. Trump, Bush'un Ortadoğu'daki faaliyetlerini, 11 Eylül terör saldırısı sonrasında ABD ordularının önce Afganistan'a sonra da Irak'a girmesini emretmesini kınadığını açıkça duyurmuştu.   

Bush, 2021'de El Kaide teröristleriyle 6 Ocak'ta ABD Kongresi'ni basan siyasi aşırılıkçılar arasında üstü kapalı bir karşılaştırma yapınca Trump öfkelenerek şöyle demişti:  

Dünya Ticaret Merkezi onun gözetiminde yıkıldı. Bush başarısız ve sönük bir başkanlık yürüttü. Kimseye nutuk çekmemeli! 

Bush, görevden ayrıldığından beri, desteklediği Cumhuriyetçi adaylar için onlarca özel bağış toplama etkinliği düzenledi.

2016'da Cumhuriyetçi ön seçimlerinde Trump'a karşı aday olan kardeşi Jeb Bush'u, mitinglerinden birine katılarak kamu önünde desteklemişti.

Bush, kazandıktan sonra Trump'ın göreve başlama törenine katılmıştı fakat yeni başkanın etkinlikteki konuşmasından sonra diğer katılımcılarla "Epey tuhaftı" diye şakalaştığı bildirilmişti.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz