Trump Saldırganının Babası Polisi Aramış!

"Oğlum ve silahım kayıp"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kolluk kuvveti yetkilileri, silahlı saldırgan Thomas Matthew Crooks'un babasının "düzinelerce" ateşli silahı olduğunu söyledi

Donald Trump'ı vuran silahlı saldırganın babasının, mitingdeki silahlı saldırının ardından oğlunun ve silahının yokluğundan endişe ederek polisi aradığı bildirildi.

Matthew Crooks, cumartesi günü Pensilvanya'nın Butler kentinde düzenlenen bir kampanya mitinginde eski ABD Başkanı'na ateş açıldıktan kısa süre sonra 20 yaşındaki oğlu Thomas Matthew Crooks'un ve AR tipi bir tüfeğin kayıp olduğunu fark etti. NBC News'e konuşan üç üst kolluk kuvveti yetkilisi, babanın daha sonra polisi aradığını söyledi.

Kolluk kuvvetleri daha sonra Crooks'un Pensilvanya'daki Bethel Park'ta ailesiyle birlikte yaşadığı eve gitti.

Yaklaşık bir gün sonra, Crooks'un Trump mitinginin güvenlik çemberi dışındaki bir binanın çatısından ateş açan saldırgan olduğu kamuoyuna açıklandı. Crooks'un üzerinden kimlik çıkmadığından, dedektifler kimliğini doğrulamak için DNA kullandı.

The Independent, FBI'dan olayla ilgili daha fazla bilgi istedi ancak yanıt alamadı.

Saldırıda kullanılan silahın babasının kayıp silahı olduğu tespit edildi. Polis, Crooks'un saldırıyı gerçekleştirmek için babasının yasal olarak edindiği 5,56 kalibrelik AR tarzı tüfeği kullandığını söyledi.

Kolluk kuvveti yetkilileri NBC News'a Crooks'ların evinde yaptıkları aramada "bir düzineden fazla" ateşli silah bulduklarını söyledi. Crooks'un babasının ateşli silahlarını kilitli bir dolapta tutup tutmadığı henüz bilinmiyor.

Pensilvanya yasalarına göre, silah sahiplerinin ateşli silahlarını kilitli bir kutuda ya da başka bir kilitli saklama dolabında saklaması gerekmiyor ancak bunu yapmaya teşvik ediliyorlar.

NBC'ye konuşan üst düzey emniyet yetkilileri Crooks'un cumartesi günü düzenlenen mitingdeki silahlı saldırıdan birkaç saat önce 50 adet mermi satın aldığını söyledi.

FBI ayrıca Crooks'un mitinge gittiği arabada patlayıcı madde içeren metal bir kutu ve bir alıcı buldu. Polis, bunun saldırganın bir tür patlama gerçekleştirmeyi planlamış olabileceğine dair bir işaret olduğunu söylüyor.

Crooks'un saldırıyı gerçekleştirme nedeni belirsizliğini koruyor ancak FBI ve diğer kolluk kuvvetleri soruşturma başlattı.

FBI pazartesi günü yaptığı bir güncellemede Crooks'un telefonuna erişim sağladığını ve elektronik cihazlarını analiz ettiğini söyledi.

Aile üyeleri ve komşuları Crooks'un eski başkana yönelik suikast girişiminin faili olduğunu öğrendiklerinde şoke olduklarını söyledi. Sınıf arkadaşları ve komşuları da gazetecilere Crooks'un eğitim hayatında başarılı ve sessiz bir çocuk olduğunu söyledi.

Eski Başkan Trump cumartesi günü yaptığı konuşmaya başlayalı birkaç dakika olmuşken bir kurşun sağ kulağını sıyırmıştı. Gizli Servis ajanları tarafından sahneden hızla götürülmüş ve yerel bir hastanede tedavi altına alınmıştı.

Saldırgan 50 yaşındaki gönüllü itfaiyeci Corey Comperatone'yi öldürmüştü. Vurulan diğer iki kişinin durumu stabil ancak hâlâ hastanedeler.

Independent Türkçe

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz