Şili'de 7,4 Büyüklüğünde Deprem!

Şili'nin San Pedro de Atacama kentinde, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'ne (USGS) göre 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Şili'nin San Pedro de Atacama kentinde, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi'ne (USGS) göre 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, yerel saatle sabaha karşı gerçekleşti.

USGS, depremin merkez üssünün Antofagasta bölgesine bağlı San Pedro de Atacama olduğunu ve yaklaşık 117 kilometre derinlikte kaydedildiğini açıkladı. Depremin ardından tsunami uyarısı yapılmadı ve şu ana kadar herhangi bir can ya da mal kaybı bildirilmedi.

Halkta panik yarattı

Depremin etkisi Peru'nun güney bölgeleri Tacna ile Arequipa'da da hissedildi ve halkta paniğe yol açtı. Şili Ulusal Afet Önleme ve Müdahale Servisi'nden (Senapred) yapılan açıklamada, depremin olası zararlarının değerlendirildiği belirtildi.

Tsunami uyarısı yapılmadı

Deniz Kuvvetleri Hidrografi ve Oşinografi Servisi (SHOA), depremin ardından Şili kıyılarında tsunami uyarısı yapılması için gerekli koşulların karşılanmadığını duyurdu.
Depremin ardından bölgedeki durumun yakından takip edildiği ve herhangi bir acil durum planının devreye sokulup sokulmayacağının değerlendirildiği bildirildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz