Kralı Charles, Altın Renkli Keçi Irkına Kraliyet Unvanı Verdi!

İngiltere Kralı, kraliyet ünvanı onurunu bahşederken keçiyi severek, kürkünün nadir görülen soluk sarı tonuna iltifat etti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İngiltere'de Kral 3. Charles nadir görülen ve risk altındaki altın renkli bir keçi ırkına kraliyet unvanı verdi.

Altın Guernsey keçileri, İngiltere'nin Nadir Irklar İzleme Listesi'nde "risk altında" olduğu belirtilen nadir bir ırk olurken, artık dünya genelinde Kraliyet Altın Guernsey Keçisi olarak bilinecekler.

Altın renkli keçilere yönelik ünvan, Kral 3. Charles ve Kraliçe Camilla'nın Manş Denizi'ndeki Guernsey Adası'nı ziyaretleri sırasında bahşedildi.

Sekiz yaşındaki Tamsin, ırkı temsil etmek üzere seçilen keçi oldu.

Tamsin'in sahibi Rebecca Martin, "Umarım bu, cins için farkındalığı artırır," dedi.

İngiliz The Mirror'a göre, altın rengi derisi ve kahverengi tüylere sahip olmasıyla diğerlerinden ayrılan bu keçi ırkının tarihi 200 yıl öncesine dayanıyor.

Miriam Milbourne'in 1920'lerde bu cinsi yeniden keşfetmesinden önce soylarının tükendiği düşünülüyordu. Ancak Milbourne, onları beslemeye başladı ve 1940'larda Nazi güçleri adayı işgal ettiğinde evinde sakladı.

İngiltere'deki Nadir Irkları Yaşatma Vakfı'nın CEO'su Christopher Price, Kral'ın bahşettiği ünvanın keçi ırkının tarihi öneminin yanı sıra biyoçeşitlilik, çevre ve sürdürülebilir gıda üretimi açısından da değerinin kabul edilmesini sağladığını söyledi.

Price yaptığı açıklamada, "(Keçilerin) yedikleri konusunda seçici olmaları nedeniyle, otlamaları çok özel çevresel faydalar sağlayabilir," dedi.

''Majestelerine, Britanya'nın nadir yerli çiftlik hayvanları ve at ırklarına verdiği sürekli ve çok değerli destek için son derece minnettarız."

Hayvanlara kraliyet ünvanı nasıl veriliyor?

İngiliz kraliyet ailesi köpeklere ve atlara olan sevgileriyle tanınırken, yakın tarihte ilk kez bir çiftlik hayvanı cinsine koruma unvanı verilmiş oldu.

Kraliyet unvanları, İngiltere Kabine Ofisi'nin tavsiyesi üzerine ve katı standartlar uygulanarak nadiren veriliyor.

Kral, bu onuru bahşederken keçinin başını okşayarak, tüylerinin nadir görülen soluk sarı tonuna iltifat etti.

Kanal Adaları'ndaki Guernsey Bailiwick'ten gelen nadir bir tür olan Altın Guernsey keçileri, oldukça nadir bir tür ve Nadir Irklar İzleme Listesi'ne göre "risk altında" olarak kabul ediliyor. Dost canlısı ve uysal olan bu keçi türü, esas olarak süt üretimi için kullanılıyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz