Z Kuşağı Dijital Flörtten Sıkıldı, Eski Usul Aşk Arıyor!

"Flört durgunluğu sorunu da var"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Çöpçatanlık uygulamalarını yaygın olarak kullanan Z kuşağı gençleri dijital flört öncesi dönemi özlüyor.

Birleşik Krallık'ın (BK) tanınmış gazetelerinden Guardian, Z kuşağının çöpçatanlık uygulamalarından bıktığını ve yüz yüze buluşmalara imrendiğini yazdı. 

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan 23 yaşındaki Shanae, 1998-2004'de yayımlanan Sex and the City'ye göndermede bulunarak şunları söylüyor: 

Keşke o dönemde New York'ta yaşasaydım. Sanırım o zamanlar insanların sosyal medya hesapları yoktu, bu yüzden çekici olduğunu düşündüğünüz birini gördüğünüzde bir şeyler söylemek zorundaydınız.

Washington merkezli düşünce kuruluşu Pew Araştırma Merkezi'nin verilerine göre ABD'de her 10 yetişkinden üçü çöpçatanlık uygulamalarını kullanıyor. 2022'de bekar ve flört eden Amerikalıların yüzde 45'i bu platformlardan faydalandı. 

Diğer yandan haberde, çok sayıda kişinin bu tarz uygulamalarda bot kullanıldığından, dolandırıldığından ve tacize uğradığından şikayetçi olduğuna dikkat çekildi. 

Dolayısıyla özellikle Z kuşağından birçok gencin "çöpçatanlık uygulaması öncesi döneme özlem duymaya başladığı" belirtilirken, uzun süredir bu platformları kullanan kişilerin yüz yüze flörtleşmekte sorun yaşadığına da işaret edildi.

Sex and the City'ye özenen Shanae de yüz yüze flört teklifi almaya dair "Böyle bir şeye muhtemelen hayır derdim çünkü çok nadir görülen bir durum" diyor. 

Adı Claire olarak değiştirilen genç, bir ay önce bir erkeğe yüz yüze flört teklifi yaptığını ve "çok iyi hissettiğini" söylüyor. Claire, "Nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın çöpçatanlık uygulamalarına asla geri dönmeyeceğim" diyor. 

29 yaşındaki Christianna da son üç flörtüyle yüz yüze tanıştığını ifade ediyor. 

30'lu yaşlarındaki birkaç erkekse uygulamaları neredeyse hiç kullanmadığını ve insanlarla öncelikle yüz yüze görüştüğünü belirtiyor.

Adı Precious olarak değiştirilen 20 yaşındaki genç, "Pek çok kişi gerçek hayatta insanlarla konuşma becerisini kaybetti" diyor. 

Bunlara ek olarak ABD'deki prestijli Stanford Üniversitesi'nden Michael Rosenfeld, "flört durgunluğu" sorununa dikkat çekiyor. 

Akademisyen, ABD'de 2017'de 47 milyon olan bekar yetişkin sayısının artık 60 milyona ulaştığını belirtiyor. 

Flört durgunluğunda özellikle pandemide uygulanan karantina tedbirlerinin önemli rol oynadığını vurgulayan Rosenfeld şu ifadeleri kullanıyor: 

Birçok kişinin iyileşmesi sosyal deneyim kazanması birkaç yıl alacak. Rahatça flört edebilmeleri ve deneyimleyebilmeleri gerekiyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz