Uçakta Tuvaleti Ararken Tahliye Kaydırağını Açtı!

Çıkış kapısı açıldıktan sonra uçuş iptal edildi. Ağır bir para cezası gelebilir

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İlk kez uçağa binen bir yolcu, uçağın tuvaletini bulmaya çalışırken yanlışlıkla acil çıkış kapısını açınca Air China uçuşunda karmaşaya yol açtı.

Quzhou'dan Çengdu'ya giden CA2754 sefer sayılı Air China uçağı, hava trafik kontrolündeki gecikmelerin ardından kalkış için beklerken, kimliği paylaşılmayan kadın yolcu uçağın tuvaletine girdiğini sanarak acil çıkış kapısını açtı.

4 Temmuz Perşembe günü yaşanan ve kabin ekibini şoke eden olayda, Airbus A320'nin şişme tahliye kaydırağı yerel saatle akşam 8.45 sularında piste doğru açıldı.

Kaydırağın açık çıkış kapısından dışarıya doğru açılmasının ardından uçak boşaltıldı ve nihayetinde uçuş iptal edildi.

Twitter/X'te yayımlanan bir fotoğrafta Airbus A320'nin Quzhou Havalimanı'nda pistte durduğu ve tahliye kaydırağının şişmiş olduğu görülüyor.

Çin'de bir uçağın çıkış kapısını izinsiz açmak yasadışıdır.

Polisin sorguladığı kadın, o sırada yerde olan uçağın tahliye kaydırağını açtığı için 200 bin Çin yuanına (yaklaşık 905 bin TL) kadar para cezasına çarptırılabilir.

Chongqing Morning Post'a göre Cheng adlı bir yolcu şunları söyledi: 

Kadın yolcu tazminat ödemesi gerekeceğini duyduğunda gözyaşlarına boğuldu.

Haberde, aralarında kadının da bulunduğu yolcuların Air China tarafından otellere yerleştirildiği ve uçuşun iptal edilmesinin ardından 400 yuan (yaklaşık 1800 TL) tazminat ödendiği bildirildi.

The Independent yorum için Air China'ya ulaştı ancak henüz yanıt alamadı.

Bu yıl başka bir uçağın da tahliye kaydırağı yanlışlıkla açılmıştı.

Nisanda kalkıştan kısa süre sonra bir kanadının üstünden tahliye kaydırağının açılması üzerine Delta Havayolları'na ait bir uçak New York'a geri dönmek zorunda kalmıştı.

Delta Havayolları, The Independent'a yaptığı açıklamada, kabin ekibinin "sağ kanat tahliye kaydırağıyla ilgili bir uçuş güvertesi göstergesinin yanı sıra sağ kanadın yakınından gelen rutin olmayan bir ses" fark etmesinin ardından 520 sefer sayılı uçuşta acil durum ilan edildiğini söylemişti.
 

Independent Türkçe

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz