Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış Uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 5 gün için hava durumu tahmin raporunu yayımladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 5 gün için hava durumu tahmin raporunu yayımladı. İstanbul ve Ankara da dahil olmak üzere birçok kentte kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Peki, bugün hava nasıl olacak? 11 temmuz hava durumu ne? Bugün yağmur yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok kentte etkili olacak yağışlar nedeniyle dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda bazı uçuşlar iptal edilecek.

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Zonguldak çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Ankara'nın kuzey ve doğusu ile bu akşam Isparta ve Burdur'da yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı
Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden esecek. Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar bekleniyor. Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı
Marmara'nın doğusu, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Bolu'nun doğusu, Ankara'nın kuzey ve doğusu ile bu akşam Isparta ve Burdur'da yerel kuvvetli yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuş i̇ptalleri

Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş (HEAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 11 Temmuz 2024 tarihinde beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, saat 13.00’a kadar olan uçuşların yüzde 10'u iptal edilecek. Yolcular, uçuş bilgilerini havayolunun web sitesi ve çağrı merkezinden takip edebilirler.

Bugün hava nasıl olacak?

MARMARA
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Bursa'da yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
EDİRNE 26°C, 39°C
Parçalı ve az bulutlu
İSTANBUL 24°C, 31°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.
KIRKLARELİ 25°C, 35°C
Parçalı ve az bulutlu
KOCAELİ 22°C, 29°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yerel kuvvetli olması bekleniyor.

EGE
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.
A.KARAHİSAR 18°C, 33°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ilk saatler ve yarın öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
DENİZLİ 25°C, 38°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ilk saatler ve yarın öğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
İZMİR 27°C, 36°C
Parçalı ve az bulutlu
MUĞLA 24°C, 35°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatler iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

AKDENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ilk saatler ve öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ilk saatlerinde Antalya'nın iç kesimleri, Burdur ve Isparta çevrelerinin yerel kuvvetli olması bekleniyor.
ADANA 26°C, 37°C
Parçalı bulutlu, akşam ilk saatlerinde kuzey ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ANTALYA 26°C, 35°C
Parçalı bulutlu, akşam ilk saatlerde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ilk saatlerinde iç kesimlerde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
HATAY 24°C, 35°C
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde kıyı ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ISPARTA 19°C, 35°C
Parçalı bulutlu, akşam ilk saatler veöğle saatlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ilk saatlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren Ankara'nın kuzey ve doğusu, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
ANKARA 19°C, 32°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuzey ve batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
ÇANKIRI 18°C, 35°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra yerel kuvvetli olması bekleniyor.
ESKİŞEHİR 19°C, 33°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
SİVAS 17°C, 34°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri ve Düzce ile Zonguldak çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Bolu'nun doğusu ile ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
BOLU 15°C, 31°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra doğusunda yerel kuvvetli olması bekleniyor.
DÜZCE 21°C, 32°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ilk saatler ve öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
SİNOP 22°C, 27°C
Parçalı bulutlu
ZONGULDAK 21°C, 28°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ilk saatler ve öğleden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğleden sonra Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.
AMASYA 20°C, 33°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ARTVİN 18°C, 32°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
SAMSUN 22°C, 29°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
TRABZON 24°C, 29°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ilk saatler Erzurum, Erzincan, Kars,Ardahan ve Iğdır öğleden sonra Ardahan ile Kars çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
ERZURUM 12°C, 30°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam sağana ve gök gürültülü sağanak yağışlı
KARS 12°C, 28°C
Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ve yarın öğleden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
MALATYA 21°C, 38°C
Parçalı yer yer çok bulutlu
VAN 16°C, 31°C
Parçalı yer yer çok bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
DİYARBAKIR 21°C, 42°C
Parçalı ve az bulutlu
GAZİANTEP 23°C, 38°C
Parçalı ve az bulutlu
SİİRT 25°C, 40°C
Parçalı ve az bulutlu
ŞANLIURFA 28°C, 41°C
Parçalı ve az bulutlu

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz