Uzaylılarla İlgili Korkunç Gerçek Ortaya Çıktı!

Manchester Üniversitesi’ndeki bilim insanları tarafından yapılan çalışmaya göre, uzaylılar doğru teknolojiyle dünyayı dinleyebilir.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Uzaylıların varlığı her zaman tartışma konusu olsa da yapılan bazı çalışmalara göre uzaylılar, dünyayı izliyor. Ayrıca bununla da kalmayan uzaylıların dünyayı dinlediği öne sürülüyor. Bu çalışmalardan biri Manchester Üniversitesi'ndeki bilim insanları tarafından yapıldı. Söz konusu çalışmaya göre, uzaylıların doğru teknolojiyle bizi ışık yılı öteden dinleyebileceğini iddia ediliyor.

Bilim adamları, insanların yaklaşık bir asırdır istemeden uzaya sinyaller ilettiğini söylüyor. Bu yüksek frekanslı sinyaller radyo, televizyon, cep telefonları ve radarlar aracılığıyla uzaya ulaşabileceği, ileri teknolojiye sahip uzaylıların bu tesadüfî iletimler yoluyla insanları tespit edebileceği öne sürülüyor.  Manchester Üniversitesi'ndeki uzmanların yaptığı bir araştırma, mobil kulelerden radyo sızıntısını teşvik etmek için kitle kaynaklı verileri kullandı.

Araştırmacılar, uzaylı uygarlıkların hangilerini tespit edebileceğini belirlemeyi umuyor. Sky News'in haberine göre, bu çalışmayı yürütmek için ABD'deki Dünya Dışı İstihbarat Arayışı (SETI) Kurumu'nun Hat Creek Radyo Gözlemevi'nde stajyer olan Ramiro Saide tarafından modeller oluşturuldu. Sonuçlar ayrıca, Dünya'nın mobil radyo imzasının Afrika gibi gelişmekte olan ülkelerden önemli bir katkı içerdiğini gösterdi.

Ekip, ülkelerin doğrudan dijital çağa geçme başarısını vurguladığı için bunun heyecan verici olduğunu söyledi. Manchester Üniversitesi'ndeki projenin ekip lideri Profesör Mike Garrett şunları söyledi:  "Pek çok meslektaşımın, Dünya'nın son yıllarda giderek daha fazla radyo sessiz hale geldiğini öne sürdüğünü duydum- bu iddiaya her zaman karşı çıktım. Bugün daha az sayıda güçlü TV ve radyo vericimiz olduğu doğru olsa da dünya çapında mobil iletişim sistemlerinin çoğalması çok büyük."

Profesör Garrett, her sistem düşük radyo güçlerini temsil ederken, "bu cihazların milyarlarca spektrumunun önemli olduğunu" söyledi. Garret, “Mevcut tahminler, on yılın sonundan önce alçak Dünya yörüngesinde ve ötesinde 100.000'den fazla uydumuz olacağını gösteriyor. Dünya, spektrumun radyo kısmında zaten anormal derecede parlak; eğer bu eğilim devam ederse, doğru teknolojiye sahip herhangi bir gelişmiş uygarlık tarafından kolayca tespit edilebilir hale gelebiliriz” ifadelerini kullandı.

Mauritius Üniversitesi'nde doçent olan Dr Nalini Heeralall-Issur, "Gelişmiş uygarlıkların var olma ihtimalinin çok yüksek olduğuna ve bazılarının Dünya gezegeninden gelen insan yapımı radyo sızıntısını gözlemleyebileceğine inanıyorum" dedi.

Araştırmacılar yakında bulgularını gözden geçirecek ve Dünya'nın diğer radyo sızıntısı kaynaklarını araştırmayı planlıyorlar. Buna askeri radarlar, yeni dijital yayın sistemleri, wi-fi ağları, bireysel cep telefonları ve uydu takımyıldızları dâhildir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz