Down Sendromlu Bebekler Satışa Çıktı!

Oyuncak üreticisi Mattel, ünlü bebek serisi Barbie'yi daha kapsayıcı hale getirmek amacıyla ilk Down sendromlu bebeği tanıttı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Oyuncak üreticisi Mattel, ünlü bebek serisi Barbie'yi daha kapsayıcı hale getirmek amacıyla ilk Down sendromlu bebeği tanıttı.

Mattel yaptığı açıklamada, diğer Barbie bebeklerinden daha kısa bir çerçeveye ve daha uzun bir gövdeye sahip olan bebeği yapmak için Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Ulusal Down Sendromu Derneği ile birlikte çalıştığını kaydetti.

Mattel, yeni bebeğin yüzünün de daha yuvarlak bir şekle, badem şeklinde gözlere, daha küçük kulaklara ve düz bir burun köprüsüne sahip olduğunu belirtti.  

Mattel, "Bebeğin avuçlarında tek bir çizgi bile var, bu genellikle Down sendromlularla ilişkilendirilen bir özellik" dedi.

Bebek, Down sendromu farkındalığıyla ilişkili sarı ve mavi renklerde kelebekler ve çiçeklerle süslenmiş kabarık kollu bir frak giyiyor.  

Oyuncak bebek ayrıca 21. kromozomun üç kopyasını temsil eden üç yukarı şeritli pembe bir kolye ve pembe bilek ayak ortezi takıyor.  

Mattel Başkan Yardımcısı ve Barbie & Dolls Küresel Başkanı Lisa McKnight yaptığı açıklamada, "Hedefimiz, tüm çocukların kendilerini Barbie'de görmelerini sağlamak ve aynı zamanda çocukları kendilerine benzemeyen bebeklerle oynamaya teşvik etmektir" dedi.  

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz