Vahşi Afrika Filleri Kendilerini Evcilleştirmiş Olabilir!

Afrika savana filleri, hiçbir zaman insanlar tarafından evcilleştirilmemiş olmalarına rağmen oynar, yavrularına bakar ve evcil hayvanlarla ilişkili sosyal davranışlar gösterir.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Vahşi filler, kendi kendini evcilleştirme belirtileri gösterdiği bilinen birkaç türden biridir. Bu fenomen daha önce sadece insanlarda ve yakından ilişkili bir primat olan bonobolarda belgelenmişti.

İnsanlar, evcilleştirme adı verilen bir süreçte dostluk, sosyallik ve uysal mizaç gibi özellikleri en üst düzeye çıkarmak için hayvanları yetiştirdiler . Bazı araştırmacılar, insanların ve bonoboların benzer bir süreçten geçtiklerine, ancak bunu doğal olarak kendilerine yaptıklarına inanıyor.

Hollanda'daki Max Planck Psikodilbilim Enstitüsü'nden Limor Raviv , diğer türlerin de kendi kendini evcilleştirip evcilleştirmediğini merak etti. Araştırmak için Raviv ve meslektaşları, vahşi Afrika savan filleri ( Loxodonta africana ), bonobolar ( Pan paniscus ) ve insanların ( Homo sapiens ) 20 farklı özelliğini karşılaştırdılar.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz