Taylor Swift’in Konserleri İptal Edildi!

ABD’li ünlü şarkıcı Taylor Swift’in Viyana'da vermesi planlanan 3 konseri güvenlik gerekçesiyle iptal edildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Dünyaca ünlü pop yıldızı Taylor Swift’in Avusturya'nın başkenti Viyana’daki üç konseri iptal edildi.

İptal kararları, konserlere saldırı planı olduğunun resmi olarak doğrulanmasının ardından geldi.

Konserlerle ilgili Swift cephesinden yapılan açıklamada "Hükümet yetkililerinin Ernst Happel Stadyumu'nda bir terör saldırısı planlandığını doğrulaması üzerine, herkesin güvenliği için planlanan üç konseri iptal etmekten başka seçeneğimiz kalmadı" denildi. Açıklamaya tüm biletlerin otomatik olarak iade edileceği mesajı eklendi.

Avusturya'da Taylor Swift konserine yönelik IŞİD bağlantılı bir saldırı girişiminin polis tarafından kıl payı engellendiği bildirilmişti.

Polisin açıklamasına göre Viyana yakınlarında ailesinin evinde yaşayan 19 yaşındaki bir genç ve bir şüpheli daha, çarşamba günü düzenlenen baskında yakalanmıştı. İki şüphelinin yanındaki çeşitli kimyasal maddelere de el konmuştu.


İkilinin, Swift'in üç günlük kapalı gişe sahneye çıkması planlanan Ernst Happel Stadyumu'ndaki konserleri hedef aldığı iddia ediliyor.

Ülke basınında Avusturya uyruklu 19 yaşındaki şüphelinin, temmuz ayında terör örgütüne bağlılık yemini ettiği belirtildi. İki gencin internet ortamında radikalleştiği düşünülüyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz