Sedat Şahin’in ‘Yeğeni’ Yunanistan’da Yakalandı!

'Şahinler' adıyla bilinen liderliğini Sedat Şahin'in yaptığı organize suç örgütünün üyesi olduğu belirtilen E.K., Sakız Adası'nda Yunanistan polisinin düzenlendiği operasyonla yakalandı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Şahinler adıyla bilinen suç örgütü üyesi olduğu belirtilen E.K., Yunanistan polisinin (ELAS) düzenlendiği operasyonla Sakız Adası'nda yakalandı. 2017'de "Şahinler" ve "Sarallar" grubu olarak bilinen organize suç örgütlerinin yönetici ve üyeleri olduğu iddiasıyla 39'u tutuklu 74 sanığın yargılandığı davada, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Sedat Şahin'in "yeğenim" dediği E.K. yakayı ele verdi.

Üzerinden sahte İtalyan ehliyeti ve kimliği çıkan E.K.'nin evinde yapılan aramada ise bir adet ruhsatsız silah ve çok sayıda mermi ele geçirildi. E.K.'nin uzun bir süredir Avrupa ülkelerinde gösterişli bir hayat yaşadığı ve bu kimlikle dolaştığı belirlendi.

Vücuduna kazıttığı Sedat Şahin döğmesiyle tanınan E.K.'nin silah bulundurma ve sahtecilik suçlamasıyla gözaltına alınmasının ardından Yunanistan İstihbarat Teşkilatı da (EYP) alarma geçti.

BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Soruşturma kapsamında E.K.'nin Sakız Adası'na niçin geldiği ve kimlerle iletişime geçtiği araştırılıyor. Yunan istihbarat servisi, E.K.'nin geçtiğimiz eylül ayında Loutsa'da Boyunlar çetesine bağlı altı Türk vatandaşının hayatını kaybettiği kanlı pusu ve Pire şehrinde bir kişinin öldüğü saldırıyla olan bağlantısının da araştırıldığını duyurdu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz