Kırmızı ve Gri Listedeki İki Terörist Öldürüldü!

Terör örgütlerine yönelik başarılı operasyonlar devam ederken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan son dakika açıklaması geldi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde gerçekleştirilen Gürz-14 operasyonunun detaylarını açıkladı. Operasyonda kırmızı ve gri listede yer alan iki teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Bakan Yerlikaya operasyon anına ait görüntüleri de sosyal medya hesabı X'ten paylaştı;

- Kırmızı Kategoride aranan Sözde Amed Eyalet Sorumlusu Hebun Piro Amed (K) adlı Zırav Taş ve
- Gri Kategoride aranan Botan (K) adlı Fehmi Başkurt etkisiz hale getirildi.

Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki;
Kutsal vatan toprağımızdan bu hainleri bir bir kazıyıp atacağız. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı asla kalmayacak. Milletimize Sözümüz Olsun.

* Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu Lice ilçesi kırsalında “GÜRZ-14” operasyonu gerçekleştirildi.

Jandarma ATAK taarruz helikopterleri ile J-SİHA desteğinde Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando timlerimiz ve Güvenlik Korucularımızın katılımıyla yapılan temas araması faaliyeti esnasında çıkan çatışma sonucu;
1’i KIRMIZI, 1’i GRİ kategoride olan Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu 2 Terörist silahlarıyla beraber etkisiz hale getirildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz