Bakan Uraloğlu'nun 'Instagram' Sözleri Tepki Çekti!

"Gerçekten 9 gün ne kaybettik? Ya da kim ne zarar gördü? "

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Instagram'a 2 Ağustos'ta "katalog suçlar nedeniyle" getirilen erişim engeline ilişkin konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tepki çekecek açıklamalarda bulundu. Uraloğlu, Instagram'a getirilen engeli savundu. Uraloğlu, "Gerçekten 9 gün ne kaybettik? Ya da kim ne zarar gördü?" dedi.

Instagram'a 2 Ağustos'ta "katalog suçlar nedeniyle" erişim engeli getirilmişti. Engel, tepkilerin ardından dokuz gün sonra kaldırılmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AKP Genel Merkez İnsan Hakları Başkanlığı'nca Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde düzenlenen 'İnsan Hakları Eğitim Kampı'nda konuştu.

"9 GÜN NE KAYBETTİK?"
"Instagram'a önceki ay getirilen ve tepkilerin ardından kaldırılan erişim yasağıyla ilgili açıklamalarda bulunan Uraloğlu, "Gerçekten 9 gün ne kaybettik? Ya da kim ne zarar gördü? Elbette zarar gören bazı insanlarımız, ticaretle uğraşanlar olmuştu ama orayı gerçekten doğru kullanmamız lazım. Biz asla yasakçı bir zihniyet içerisinde değiliz ama ülkemizin, toplumumuzun hassasiyetleri, kanunları, kuralları var. Onları hep beraber korumak, kollamak durumundayız" dedi.

"ESİRİ OLMAMALIYIZ"
Sosyal medyaya ilişkin de açıklama yapan Uraloğlu, "Türkiye'de 85 milyon nüfus var ve 60 milyon civarında farklı platformlar olmak üzere sosyal medya kullanıcısı var. Dünya ortalamasının çok üzerindeyiz. Dünya ortalamasında sosyal medyada geçirilen ortalama zaman 6,5 saat, Türkiye'deki 7 saat yani çok daha fazla. Elbette orada birçok faydalı şey var. Birçok bilgi var vesaire ama asla o tarafın esiri de olmamamız lazım" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz