Mustafa Pertev Köseoğlu Hayatını Kaybetti!

Ahmet Ata Köseoğlu’nun torunu, Mehmet Nuri ve Leyla Yeniay Köseoğlu’nun oğulları Mustafa Pertev Köseoğlu, 76 yaşında hayatını kaybetti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Merhum Köseoğlu’nun cenazesi, 16.09.2024 Pazartesi günü öğle namazını müteakip Şişli Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından defnedildi.

Maltepe ilçesinde halen eğitim öğretime devam eden Ataköseoğlu İlkokulunu yaptırarak bağışlayan Ahmet Ata Köseoğlu’nun torunu Mustafa Pertev Köseoğlu vefat etti. 

Ataköse İlkokulu Müdürü Dilek Gürel, Mustafa Pertev Köseoğlu’nun bir diğer torun Ahmet Mesut Köseoğlu ile öğretim yılı başlamadan hemen önce okulu bizzat ziyaret ederek, idareden bilgi aldıklarını, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşerek 2024-2025 yılı için desteklerini belirttiklerini söyledi.

Müdür Dilek Gürel, Mustafa Pertev Köseoğlu’nun dede mirası okul ile yakından ilgilendiğini ve desteklerinin devam edeceğini ifade ettiğini belirterek hayırsever aileyle ilgili şunları söyledi;

Ataköse İlkokulunu yaptırarak bağışlayan Ahmet Ata Köseoğlu 1888 Akşehir'de doğumlu olup Maltepe’nin Yalı Mahallesinde uzun yıllar yaşamış; sevilen, hayır yapan, eğitime değer veren yönüyle ön plana çıkmıştır.

Merhum Ahmet Ata Köseoğlu İlim Yayma Cemiyeti kurucularından kendini Hayır ve Vakıf işlerine adayarak Şişli Cami Vakfı Türk şehitleri imar Vakfı Türkiye anıtlar Derneği Camii ve Hayrat Derneği Kızılay Derneği gibi birçok derneğin kuruluşlarında yer almış, yapmış olduğu yardım ve destekleri ile Anıtlar Derneği'nden altın madalya, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ise verilen Şeref Belgesi, ayrıca Kızılay tarafından verilen Onursal üyeliği olmuştur. Yaşadığı dönem itibarıyla sağlıkta yenilikler imza atarak İstanbul Zeynep Kamil Hastanesinin ihyası için maddi ve manevi yardımları dikkat çekici olmuş, Kızılay’dan Altın madalya, İstanbul Valiliği ve Belediyelerinden verilen teşekkür belgelerini almıştır.

Hayırsever; eğitime verdiği önemi Maltepe'de yaptırdığı Ataköseoğlu İlköğretim Okulu ile de göstermiştir, vatanı ve üzerinde yaşayan insanlar için örnek davranışlar ve çalışmalar gösteren Ahmet Köseoğlu; hayırseverlik mirasını adeta evlatlarına bırakmış, bayrağı teslim alan torun  Ahmet Mesut Köseoğlu ve Mustafa Pertev Köseoğlu; hayırsever olma özelliklerini devam ettirmişler, okullara ve yardım kuruluşlarına desteklerini sürdürmüşlerdir.

Okul müdürü Dilek Gürel; Mustafa Pertev Köseoğlu’nun hakk’ın rahmetine kavuşmasından dolayı üzüntüsünü ifade ederek,“Tüm Köseoğlu ailesinin ve Ataköseoğlu İlkokulu ailesinin başı sağ olsun. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

Dilek Gürel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hale Bağce Özbaş’ın da üzüntülerini aileye ve okul idaresine mesajla ilettiğini, okul yöneticileri ve Okul Aile birliği yetkilileriyle birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen cenaze törenine katılacaklarını söyledi

Yeni Günaydın Grubu olarak, Mustafa Pertev Köseoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz