ÖZEL: Mide Balonu ile Ameliyatsız Zayıflama Nasıl Olur?

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Öztürk, mide balonu ile ilgili bilgiler verdi...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Dünya genelinde obezite ve obeziteye bağlı sağlık sorunlarıyla mücadele eden insanların sayısında her geçen gün artış yaşanmaktadır. Bu durum obezite tedavisinde farklı tekniklerin kullanımına da yansır. Son yıllarda ameliyatsız mide küçültme yöntemlerinden bir tanesi olan mide balonu da sıklıkla tercih edilen bir tedavi yöntemidir. Mide balonu nedir? Mide balonu kimlere uygulanabilir? Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Öztürk, mide balonu ile ilgili bilgiler verdi...

Öztürk, "Mide balonu zayıflamada midede yer yani hacim tutarak kilo vermede net bir sonuç alınmasını sağlar. Sönük vaziyette hasta sedasyon ile uyutulmuşken hiçbir şey duymadan önce mide gastroskop ile kontrol edilir ardından mide balonu hasta uyurken yemek borusundan geçirilerek mideye yerleştirilir. Sönük vaziyette yerleştirilen balon özel aparatı ile ortalama 500-550cc kadar midenin yukarı bölümüne fundusa yerleştirilir. Mide hacmi ortalama 1 lt gibi düşünürsek balonun zaten burada 500c kadar bir hacim tutacağı için ve yukarı midenin fundus bölgesini gerdiğinden dolayı açlık hissini de engelleyeceği için kişilerin kilo vermesinde bu yöntem ile etkin bir fayda sağlar" dedi.

Mide Balonu 6 Ay Sonra Çıkartılıyor

Mide balonu çeşitleri; sıvı ile şişirilen, hava ile şişirilen, ayarlanabilen, yutulan gibi birçok seçenek mevcut. Öztürk yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ülkemizde sağlık bakanlığının onayladığı çeşit çeşit mide balonları kullanılmaktadır. 6 ay veya 1 yıl sonra çıkartılmasını gereken balonlar veya kendiliğinden eriyebilen balon çeşitleri mevcuttur. Özel silikon içerik ile kaplı olan balonlar mide içerik asidinden etkilenmezler. Fakat onlarında bir ömrü vardır. Önerilen balonun genellikle 6 ay sonra çıkarılmasıdır bu doğrultu da  sıklıkla kullanılan balon çeşidi 6 aylık olan çeşididir."

Porsiyonlar Küçülür Kilo Verme Başlar

Mide balonunun yan etkileri midede balon olduğu sürece yaşanabilecek durumlar olduğunu belirten Öztürk, "Balon yerine yerleştirildikten sonra 3-4 gün kadar midenin adaptasyon süreci mevcuttur. Bu 3-4 gün içerisinde biraz bulantı ve baskı hissi gibi rahatsızlıklar verebilir ancak 4 gün sonra adaptasyon gerçekleşir. Mide balonu yerine tam yerleşmiş olur. Kişiler hiçbir rahatsızlık duymadan beslenmesine devam eder. Kişiler balon yer tuttuğu için eskisi kadar yemek yemeye ihtiyaç duymaz. Yavaş yavaş iştah kapanır, porsiyonlar küçülür ve kilo verilmeye devam edilir" diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz