İlber Ortaylı'nın Sağlık Durumu Nasıl?

Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı bilinen ünlü tarihçi İlber Ortaylı, geçtiğimiz günlerde uçakta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, geçtiğimiz günlerde uçakta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı. 6 Eylül’de Bilecek Belediyesi’nin etkinliğine de katılmayan Ortaylı'dan haber geldi. Prof. Dr. İlber Ortaylı, sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.

Bir süredir sağlık sorunları yaşadığı bilinen ünlü tarihçi İlber Ortaylı, geçtiğimiz günlerde uçakta rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Tansiyon sorunu yaşadığı ifade edilen Ortaylı, son olarak 6 Eylül’de Bilecik Belediyesi tarafından düzenlenen kurtuluş günü etkinlerine sağlık sorunları gerekçesiyle katılamadı.

"ZANNEDİYORM Kİ İKİ AY İÇERİSİNDETEKRAR CANLANMIŞ OLACAĞIM"

Prof. Dr. Ortaylı, X hesabında yaptığı videolu paylaşımda, bir süredir tedavi gördüğünü belirterek, şu ifadelere yer verdi: 

"Çok değerli okurlarım ve dinleyenlerim, yazın sonunda bir yorgunluk oluyor. Benim yorgunluğum bir parça da birikmiş kusurlarımın, tıbbi bakımdan ihmallerin sonucu. Bir müddettir tedavi görüyorum. O tedavinin bazı hallerde, aldığım immun ilaç dolayısıyla sert tepkileri oluyor. Olmayabilir ama oldu. Onun için bir iki haftalık dinlenme süreci içindeyim. Bu dinlenme tabii dağların tepesine çekilme şeklinde olmayacak. Hayatım biraz yavaşlayacak. Sadece mübrem yazılarımı ve bazı programları yapacağım. Okuma faslına dikkat edeceğim. Zannediyorum bir iki ay içinde tekrar canlanmış olacağım.

"GÖSTERDİĞİNİZ İLGİ BENİ FEVKALADE DUYGULANDIRDI"

Gösterdiğiniz ilgi beni fevkalade duygulandırdı. Galiba bir yazarın ve bir hocanın hayatındaki en önemli olay, onu takip edenlerin ilgisi ve sevgisidir. Buna kavuşmak büyük bir mutluluk. Onu da ancak böyle zamanlarda anlayabiliyoruz. Hepinize iyi bir yaz tatili sonu ve başarılı bir eğitim yılı diliyorum."

İLBER ORTAYLI KİMDİR?

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye'nin en tanınmış tarihçilerinden biri olup, aynı zamanda akademisyen, yazar ve televizyon programcısıdır. 1947 yılında Avusturya'nın Bregenz şehrinde dünyaya gelen Ortaylı, Osmanlı ve Avrupa tarihine dair yaptığı çalışmalarla dünya çapında tanınan bir isimdir. Uzun yıllar boyunca Galatasaray Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yapmıştır.

Ortaylı'nın akademik kariyeri oldukça dikkat çekicidir. 1965 yılında Ankara Atatürk Lisesi'ni bitiren Ortaylı, 1970 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. Yüksek lisansını Chicago Üniversitesi'nde tamamlayan Ortaylı, doktorasını ise Ankara Üniversitesi'nde Osmanlı diplomasi tarihi üzerine yaptı. 1989 yılında profesörlük unvanını aldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz