Mevsim Geçişlerinde Hastalanmamak İçin 5 İpucu!

İşte mevsim geçişlerinde hasta olmamak için yapmanız gerekenler...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Mevsim geçişleriyle birlikte hastalıklar artabilir. Bu nedenle bu zamanlarda daha dikkatli olmak gerekir. İşte mevsim geçişlerinde hasta olmamak için yapmanız gerekenler...

SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENMEK

Özellikle mevsim geçişlerinde beslenme şeklinize dikkat etmeniz gerekir. Tam tahılları, karbonhidratı, proteini ve yağı dengeli bir şekilde tüketmek; taze mevsim sebze ve meyvelerini beslenme programımıza dahil etmek bağışıklık sistemi sağlığı açısından önemlidir.

BOL SU TÜKETMEK

Mevsim geçişlerinde vücudumuz ödem tutmaya daha yatkın bir hal alır. Bunu engellemek ve hastalıklardan korunmak içinse bol bol su tüketmek gerekir.

YETERİ KADAR UYUMAK

Yeteri kadar uyuyamadığınızda konsantrasyon problemleri ortaya çıkabilir, verim düşebilir ve bağışıklık sisteminin zayıflayabilir. Bu nedenle en az 8 saat uyumak bağışıklık sisteminiz için önemlidir.

DÜZENLİ EGZERSİZ YAPMAK

Fiziksel ve zihinsel sağlık için düzenli egzersiz önemlidir. Düzenli egzersiz yapmak hastalıklardan korunmamıza yardımcı olur, bağışıklık sistemi sağlığını destekler ve bakterilerle savaşmayı sağlar.

ELLERİNİZİ SIK SIK YIKAYIN

Öksürürken, hapşırırken ağız ve burnunuzu kapatın, ellerinizi sıkça yıkayın. Çünkü hastalıkların bir çoğu el temasıyla bulaşabilir.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz