İşte Ruh Sağlınıza İyi Gelebilecek Besinler!

Uzmanların önerdiği beynimizi güçlendiren, ruh sağlınıza iyi gelebilecek besinler...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Beslenme uzmanları ve diyetisyenler uzun süredir diyet ile ruh hali arasında bir bağlantı olduğunu savunuyorlar. İşte uzmanların önerdiği beynimizi güçlendiren, ruh sağlınıza iyi gelebilecek besinler...

FERMENTE GIDALAR

Fermente gıdalar, beyin için de oldukça faydalıdır. Yoğurt, lahana turşusu gibi fermente gıdalar güçlü birer probiyotik olarak biliniyor. Bu gıda gurubu bağırsaklarınızı destekleyerek kaygı seviyesini azaltıyor.

BİTTER ÇİKOLATA

Sinir hücrelerinizi koruduğu bilinen faydalı bir demir kaynağı olan bitter çikolata, birçok antioksidan da içerir.

Araştırmalar da bitter çikolata tüketen kişilerin yüzde 70 oranında daha düşük depresyon riskine sahip olduğunu ortaya koyuyor.

KURUYEMİŞLER

Temel vitamin ve minerallerle birlikte sağlıklı yağlar da içeren kuruyemişler, ruh sağlınıza olumlu katkı sağlayabilir. Çünkü vücutta selenyum eksikliği, depresyona ve ruh halinde değişimlere neden oluyor.

TRİPTOFAN İÇEREN BESİNLER

Somon, ıspanak, tohum, tavuk, badem, ceviz, kefir, ananas, yulaf gibi triptofan açısından zengin besinler, serotonin (mutluluk hormonu) seviyenizi artırmaya yardımcı olur.

D VİTAMİNİ AÇISINDAN ZENGİN GIDALAR

D vitamininin depresyon tedavisinde oldukça faydalı olduğu söyleniyor. Güneş ışığı vitamini olarak da bilinen D vitaminini; yumurta sarısı, mantar, yağlı balık türleri, soya, havuç ve brokoliden sağlayabilirsiniz.

FAYDALI YAĞLAR

The Human Being Diet kitabının yazarı Petronella Ravenshear'a göre; içerisinde iltihap önleyici yağların bulunduğu zeytinyağı, avokado ve yağlı balıklar ruh halinizi iyileştirmeye yardımcı oluyor.

SU

Günde en az 8 bardak su içmek sağlıklı bir yaşam için uygulayacağınız ilk kuraldır. Tabi susuzluk ruh sağlınızı da etkiliyor. Çünkü uzmanlara göre; yüzde 5 oranında bile susuz kalmak, dikkat bozukluğuna neden olurken ruh halinize de aşağı çekiyor. İşte bu sebeple bol su tüketmek kendinizi mutlu hissetmeniz için çok önemlidir.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz