Gerçek Şifa Sarımsağın Kabuğunda Yatıyor!

Sarımsağın kendisi kadar kabukları da faydalı. Çöpe atmak istemeyeceksiniz...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak birçok hastalığa iyi geliyor. Vitamin ve mineral açısından zengin olan sarımsağın kendisi kadar kabukları da faydalı. Kabuklarının şifalı etkisinden sonra çöpe atmak istemeyeceksiniz.

Genellikle yemeklerin içinde kullanılan sarımsak pek çok farklı alternatifle tüketilebiliyor. Neredeyse tüm yemeklere ekleyebildiğimiz sarımsağın faydaları uzmanlar tarafından da onaylı.

Sarımsak, kendine has kokusu ve tadıyla hem yemeklere harika bir lezzet katıyor hem de sağlık açısından doğal bir antibiyotik.

Pek çok hastalığa karşı vücudu koruyan sarımsak saç ve tırnak sağlığı, kalp ve damar hastalıkları, diyabet, cinsel sağlık, kilo kontrolü gibi rahatsızlıklar başta olmak üzere birçok sorunun riskini azaltacak önemli bir ilaç.

Sarımsağın sağladığı faydaların yanı sıra kabuklarının da bir o kadar önemli olduğunu biliyor muydunuz? Tıpkı sarımsak kullanımında olduğu gibi kabuklarını da birçok alternatifle tüketebilirsiniz. Ancak en etkili yöntem sarımsak çayı.

Vücudun enfeksiyon ve iltihaptan arından sarımsak kabuğu, düşük bağışıklık sisteminin tavan yapmasını sağlayacak etkiler barındırıyor. Sarımsak kabukları anti-inflamatuar fenilpropanoid antioksidanlar başta olmak üzere en az 6 farklı antioksidan içeriyor.

Sarımsak kabuğunun içindeki 'quercetin' yaşlılık karşıtı etkiler sağlıyor. Bu sayede cilt üzerinde oluşan ince çizgiler ve kırışıklıklar giderilebilir. Cilt dokusunun gelişimine yardımcı olan sarımsak kabukları bazı iltihaplanmaları da önleyebilir.

Sarımsağın doğal şifa dağıtan kabukları, vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Vücuda sağladığı etkili faydalar dışında saçlarınızın çok daha sağlıklı olmasına yardımcı olabilir.

Sindirim sisteminizle ilgili çeşitli problemler yaşıyorsanız sarımsak kabuğu çayı tüketerek hazımsızlık, şişkinlik, ödem, mide ağrısı gibi sorunların önüne geçebilirsiniz.

Sarımsak kabuğu çayı, öksürük, balgamlı öksürük gibi sıkıntıların önüne geçer. Geçmeyen öksürük problemini sarımsak çayı içerek ortadan kaldırmak mümkün.

Sarımsak kabuğunun etkili faydalarını alabilmek için farklı yöntemler deneyebilirsiniz. Çayın yanı sıra bitki çaylarının içine birkaç parça ilave ederek tüketebilirsiniz.

Sarımsak kabuklarını kaynatıp süzerek tükettiğiniz yemeklere, çorbalara ekleyebilirsiniz. Kurutulmuş sarımsak kabuklarını toz haline getirerek tüketebilirsiniz. Sarımsak kabuğu çayı hazırlamak için sarımsak ve kabuğunu birbirinden ayırın. Kabukları bir demliğin içine ekleyin, üzerine 2 bardak kaynar su ilave edin. Demliği kapatıp üzerini örterek 1 saat kadar demlenmesini bekleyin. Ardından günde 1 bardak olacak şekilde içebilirsiniz.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz