İşte Evlilikte İletişiminizi Geliştirmenin Yolları!

Evliliğinizdeki iletişimi bazı basit egzersizlerle geliştirebilirsiniz ve bu aşırı derecede karmaşık değildir.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bu yapılabilir evlilik iletişimi alıştırmalarını uygulayarak ilişkinizi güçlendirin.

Çiftler en çok ne hakkında kavga eder? Cevap hiçbir şey. Evet, doğru okudunuz. Çoğu çift, anlamsız konuları çevreleyen tartışmalara sahiptir ve ne yazık ki, bu anlaşmazlıkların yeteri kadarı bir ilişkinin sona ermesine yol açabilir.

İlginçtir ki, sorun genellikle belirli bir konu değildir. Bir kişinin, önemli diğerinin tercihine veya bakış açısına verdiği yanıttır. Evliliğinizdeki iletişimi bazı basit egzersizlerle geliştirebilirsiniz ve bu aşırı derecede karmaşık değildir. Çiftler biraz çabayla tepkilerini değiştirebilir, partnerinin ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilir ve ilişkilerini güçlü tutabilirler.

Evlilikte İletişiminizi Geliştirmenin Pratik Yolları

Gottman Enstitüsü'ndeki dünyaca ünlü ilişki uzmanları, "bir ilişkide her iki partnerin de zamanın yalnızca %9'unda duygusal olarak müsait olduğunu bulmuşlardır. Bu, ilişkisel etkileşimlerimizin %91'ini yanlış anlaşılmaya hazır hale getirir." Sorunun bir kısmı, ilişki dinamiklerinin değişmesi gerçeğinde yatmaktadır; Yıllardır evli olsanız bile bu, ilişkinizin zaman zaman çalışmaya ihtiyaç duymayacağı anlamına gelmez. Evliliğinizdeki iletişimi iyileştirmek ve potansiyel olarak gelecekte yapacağınız kavgaların sayısını azaltmak için bu eyleme geçirilebilir yolları deneyin.

Aktif Dinlemeyi Uygulayın

Hepimiz görülmek ve duyulmak isteriz. Sadece bu da değil, partnerinizin bakış açısını gerçekten anlayarak, pişman olabileceğiniz bir şey söyleme olasılığınız azalır. Ne yazık ki, teknoloji kişinin dikkatini başka bir yere çevirme eğilimindedir. Bu, eşinizin kendisini önemsiz hissetmesine neden olabilir ve yanlış anlaşılmalara yol açabilir. Bu nedenle, her gün eşinizle dikkatiniz dağılmadan yetişmek için bir zaman belirleyin. Bu süre zarfında, söyleyeceklerini aktif olarak dinleyin .

Bunu tam olarak nasıl başarıyorsunuz? Bu fikirleri deneyin:

Cep telefonlarınızı sessize alın ve diğer teknolojileri kapatın.
Otur ve sadece partnerine odaklan.
Herkese sözünü kesmeden konuşma fırsatı verin.
Ana noktalarını özetleyin ve duygularını ve endişelerini doğrulayın.
Noktaları açıklığa kavuşturmak için açık sorular sorun.
Yargılamadan yapıcı geri bildirim sağlayın.

Aktif dinlemenin bir diğer önemli yönü de vücut dilinizdir. Nasıl oturduğunuza ve konuşmanın parçalarını nasıl özümsediğinize dikkat edin. Eğilen, başını sallayan ve duygu gösterirken partnerinin eline veya omzuna dokunan biri, dinleyicinin diğer kişinin söylemek zorunda olduğu şeye yatırım yaptığını gösterir.

Tersine, eğer sandalyenizde arkanıza yaslanıyor, odadaki diğer şeylere bakıyor ve kıpırdanıyorsanız, eşiniz içgüdüsel olarak konuşmanın onun kısmıyla ilgilenmiyormuşsunuz gibi hissedecektir.

Eşinizin Aklınızı Okumasını Beklemeyin

Hepimizin evde oynadığımız roller var. Kocanız yemek yapabilir ve siz temizlikten sorumlu olabilirsiniz. Çamaşırlar sizin angarya listenize girebilir ve bahçe işleri eşinizin sorumluluklarından biri olabilir veya tam tersi olabilir. Hafta boyunca her birinizin üstlendiği düzenli görevler olsa da, biraz fazladan yardıma ihtiyaç duyacağınız zamanlar olacaktır. Eşinizin neye ihtiyacınız olduğunu otomatik olarak bileceğini varsaymayın.

Örneğin, bulaşıklardan sorumlu olabilirsiniz, ancak Şükran Günü için on beş kişiyi ağırlıyorsanız ve yemeği hazırlıyorsanız, temizlik görevlerinin bir kısmını paylaşmak için eşinizle önceden konuşun. Benzer şekilde, her gece geç saatlere kadar çalışmanıza neden olacak birkaç son teslim tarihiniz varsa, eşinize haber verin! "Tatlım, bu hafta gerçekten meşgul olacağım, bu yüzden çocukları beslemek ve yıkamak için biraz daha yardıma ihtiyacım olacak" gibi bir şey söylemek, eşinizin bu ek görevleri yerine getirmek için zaman ayırmasına yardımcı olacaktır. ve yol boyunca bir kavgayı önler.

Unutmayın, bazı şeyleri yapma ihtiyacı size apaçık görünse de, partneriniz bunları her gün yapmıyorsa, sizden küçük bir talimat veya bilgi almadan tamamlamayı düşünmeyebilir. Proaktif olun ve ihtiyaçlarınızı ele alınması gereken andan önce iletin.

Düzenli Olarak Kontrol Edin

İletişim sadece eşinize neye ihtiyacınız olduğunu bildirmekle ilgili değildir. Aynı zamanda onları önemsediğinizi gösteriyor. Ulaşmak ve nasıl olduklarını görmek için günün dakikalarını ayırın. Basit bir "Seni seviyorum" metni gönderin. Komik bir mem veya TikTok videosu paylaşın. Onlara izlemek isteyebilecekleri olası bir film hakkında bilgi verin. Bu küçük jestler, eşinize sizin için bir öncelik olduğunu göstermede uzun bir yol kat edebilir.

Bir Bal-Yapılacaklar Listesi Yazın

İş, çocuklar, okul, evcil hayvanlar, aile ve ev, hepsi zamanımızı ve akıl sağlığımızı çalıyor. Yardıma ihtiyacınız varsa, isteyin. Ama çok yardıma ihtiyacın varsa, yaz. Bu, eşinizin neye ihtiyacınız olduğunu net bir şekilde görmesini sağlar ve onlara bu görevler için plan yapma yeteneği verir.

ÖNEMLİ NOT: Napolyon Bonapart "Bir şeyin yapılmasını istiyorsan kendin yap" sözüyle ünlüdür. Hepimizin bir şeyleri yapmanın belirli bir yolu vardır, ancak eşiniz sizin gevşekliğinizi alıyorsa, onun bunu nasıl yaptığını eleştirmeyin. Bu yapıcı bir iletişim değildir ve aslında eşinizin gelecekte yardım etme olasılığını azaltabilir. Bunun yerine, yardım için minnettar olun.

Duygularınıza Sahip Çıkın

Hepimizin kötü günleri var. Şikayetlerinizi ele alırken, duygularınızı bir "ben" ifadesi olarak işleyin. Örneğin, "Bugün çocuklarla mücadele ediyorum ve biraz yardım isterim" ifadesi, "Eve geldiğinizde asla müdahale etmiyorsunuz. Mücadele ettiğimi görmüyor musunuz?"

Bu, akıl okumaya geri dönüyor - partneriniz muhtemelen günün çoğunda sizinle birlikte değildi, bu yüzden neler olup bittiğini bildiklerini veya biraz yardıma ihtiyacınız olabileceğini varsaymak adil değil. Partnerinizi sorunlarınız için günah keçisi yapmayın. Saldırgan bir yaklaşım benimseyerek, evliliğinizdeki çatışmaları ve daha iyi iletişimi azaltabilirsiniz .

Partnerinizin İhtiyaçlarını Tahmin Edin

İletişimin yüzde 55'inin sözsüz olduğunu biliyor muydunuz ? Evliliğinizde iletişimi geliştirmek istiyorsanız, söylenmeyenleri düşünmek isteyebilirsiniz. Ev dağınık mı? Çocuklarınız normalden daha mı zor? Bu, eşiniz için işte yoğun bir zaman mı?

Bir ortaklık içindesiniz. Partnerinizin neye ihtiyacı olduğunu görmek ve biraz inisiyatif almak için sözlü olmayan ipuçları arayın. Eşinizin henüz markete gelmediğini biliyorsanız, akşam yemeğini işten eve giderken alın. Kocanızın geç saatlere kadar çalışmak zorunda kalacağını bildiğiniz zaman, çocuklara ev ödevlerinde yardımcı olun. Lavaboda biriken bulaşıkların üstesinden gelin. Eşinizin duygusal ipinin sonuna geldiğinde yardım istemesini beklemeyin.

Araştırmaların ev işlerine yardım eden erkeklerin daha tatmin edici cinsel yaşamları olduğunu gösterdiğinden bahsetmiş miydik ? Her iki ortak da düzenli ve eşit bir şekilde devreye girdiğinde, diğer sözlü olmayan iletişim türleriyle meşgul olmak için daha fazla zaman bulabilirsiniz.

Eşinize Ne Zaman Alan Vereceğinizi Bilin

Kocanız gününün ayrıntılarını paylaşmak istemiyorsa veya karınız size biraz kızgın görünüyorsa, sizi uzaklaştırmaya çalıştıklarını veya kasıtlı olarak kaba davrandıklarını varsaymayın. Geri çekilin ve büyük resme bakın. Partnerinizin zor bir gün geçirmesi ve duygularını işlemek için zamanı olmaması muhtemeldir.

Bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını veya konuşmak isteyip istemediklerini sorun. Hayır derlerse, kendi haline bırakın. Nefes almak ve düşünmek için zamanları olsun. Yapmak isteyeceğiniz son şey, çok fazla zorlamak ve bir tartışmayı alevlendirmek veya onların sohbeti tamamen engellemelerine neden olmaktır. Bunun yerine, sabırlı olun ve bazı stres faktörlerini plakalarından çıkarmayı düşünün. Bu, iletişim hatlarınızı yeniden açabilmeniz için sıkıştırmayı açmalarına ve daha verimli bir şekilde yansıtmalarına yardımcı olabilir .

Evlilikte Daha İyi İletişim Altın Kuralla Başlar

Partnerinizin ihtiyaçlarının karşılandığından ve duygularının onaylandığından emin olmanın en kolay yolu altın kuralı takip etmektir - eşinize size davranılmasını istediğiniz gibi davranın. "Lütfen", "teşekkür ederim" ve en önemlisi " özür dilerim " deyin. Hatalarınızı kabul ederek ve yanlış anlaşılmalar için özür dileyerek, ilişkinizi öğrenebilir ve geliştirebilirsiniz. Ayrıca partnerinize ona saygı duyduğunuzu ve değer verdiğinizi gösterir. Bu, evlilikteki olumlu iletişimin önemli bir parçasıdır ve ilişkinizi güçlendirmeye yardımcı olabilir.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz