Çocuğunuzla Duygusal Bağ Kurmanın 9 Yolu!

"Çocuklarla Bağ Kurmak Zaman Harcamakla İlgilidir"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yoğun ailelerin bile keyfini çıkarabileceği bu kolay etkinliklerle görüldüklerini ve duyulduklarını hissettirin.

Oyun buluşmaları, uygulamalar ve uğraştığımız diğer tüm günlük yaşam taahhütleriyle, bu aile bağlarını güçlü tutmak zor görünebilir. Endişe etmeyin. Çocuklarla bağlantı kurmak, her gün sadece birkaç dakikalık kaliteli zaman ve biraz da çaba gerektirir. Bu basit aktiviteleri yoğun rutininize eklemek kolaydır ve bağınızı kurmanıza yardımcı olurlar.

1. Güne Sarılarak Başlayın

Çocuğunuzun bir günde kaç kez kucaklanmaya ihtiyacı olduğuna dair her türlü sayıyı duyabilirsiniz, ancak gerçek şu ki, çocukların hepsi farklıdır. Anahtar, pozitif dokunuşları normal sabah rutininizin bir parçası haline getirmektir . Bunu yapmanın bir yolu, küçük çocuğunuz uyanırken güne kısa, sessiz bir şekilde sarılarak başlamaktır (sabahların ne kadar meşgul olduğunu biliyoruz, bu yüzden beş dakika yeterlidir). Daha büyük çocuklar için bu sadece bir sarılma olabilir.

2. Çocuğunuzun Günü Hakkında Aktif Olarak Dinleyin

Çocuğunuzun okuldaki veya kreşteki gününü şimdiden soruyorsanız bu harika; doğru yoldasın Özellikle duygular söz konusu olduğunda, size söylediklerini aktif olarak dinleyerek bunu daha da derin bir bağlantı kurabilirsiniz. Günleri hakkında duyduklarınızı yeniden ifade edin ve tekrar edin. Bu, çocuğunuza, çocuklarla (veya herhangi biriyle) bağlantı kurmanın güçlü bir parçası olan bakış açısını anladığınızı gösterecektir.

Hızlı ipucu

Basit "günün nasıl geçti?" sorusunun ötesine geçin. ve çocuklara ayrıntılar hakkında sorular sorun. Başlarına gelen komik bir şey, günlerinde tuhaf bir an ya da onları şaşırtan bir şey hakkında soru sormayı deneyin.

3. Birlikte Yeni Bir Şey Öğrenin

Çocuklar için, yetişkinler dünya hakkında her şeyi zaten biliyormuş gibi hissedebilir. İnsan ve yaklaşılabilir görünmenin harika bir yolu, öyle olmadığınızı göstermektir. Birlikte yeni bir şeyler öğrenebileceğiniz bir sınıfa kaydolun. Eskrim, çömlekçilik, yeni bir dil, bu tür şeyler düşünün. Bir ders için zamanınız veya kaynaklarınız yoksa, ikinizin de öğrenmek istediği bir şey hakkında kütüphaneden bir kitap ödünç alın.

4. Çocuğunuzun İlgi Alanlarını Paylaşın

Çocuğunuz gerçekten Minecraft veya My Little Pony ile ilgileniyor mu? Tutkulu oldukları şey ne olursa olsun (ve bize güvenin, bunun biraz kafa karıştırıcı olabileceğini biliyoruz), onlarla o şeyi deneyimlemek için biraz zaman ayırın. Fazla sürmez - belki beş veya on dakika. İlgilerini paylaştığınızı görmek, kendilerini özel ve özel hissetmelerini sağlayacaktır.

5. Ekransız Zaman Ayırın

Ekranlar, uyandığımız andan gece gözlerimizi kapatana kadar günümüzde hayatımızın büyük bir parçası. Ancak bu, elektroniğin her anın bir parçası olması gerektiği anlamına gelmez. Tüm aile için günlük ekransız zaman ayırın. Bu da yetişkinler anlamına gelir. O zamanı gününüz hakkında konuşarak, bir şeyler yaparak, dışarı çıkarak veya birlikte kitap okuyarak geçirin.

6. Ebeveyn-Çocuk Günlüğü Başlatın

Her gün yazmasanız bile, paylaşılan bir günlük, çocuğunuzla bağlantı kurmanın harika bir yolu olabilir. Ek bir bonus olarak, birlikte geçirdiğiniz zamanın eğlenceli bir hatırasını da verir. Günlük yazma temanızı açık tutabilir ve ikiniz de gününüz hakkında yazabilirsiniz. Veya başlamanıza yardımcı olması için günlük yazma istemlerini kullanabilirsiniz . Her iki durumda da, ikiniz de aynı konu hakkında yazabilir ve cevaplarınızı birbirinizle paylaşabilirsiniz.

7. Aptalca Soru Oyunu Oynayın

Varsayımsal durumlardan veya tuhaf seçimlerden bahsediyor olsanız bile, bir soru oyunu bağlantı kurmanın gerçekten iyi bir yoludur. Özellikle sorular komik veya aptalcaysa, bir buz kırıcı görevi görür. Artı, her cevap çocuğunuzu biraz daha iyi tanımanıza yardımcı olur. Timsahlarla mı yoksa köpekbalıklarıyla mı yüzmeyi tercih edeceklerini bilmiyor olabilirsiniz , ancak doğru soruları sorarsanız bunu öğrenmek üzeresiniz.

8. Akşam Yemeğini Özel Bir Zaman Haline Getirin

Herkesin yemek yemesi gerekir, ancak bir aile yemeği saatini bir kenara ayırarak bunu özel ve bir bağlantı kaynağı yapabilirsiniz. Bunu her gece yapman gerektiğini söyleyen bir kural yok - sonuçta, akşamlar çoğu aile için biraz çılgınca olabilir. Haftada en az birkaç kez elektronik olmadan birlikte yemek yiyorsanız, iyi gidiyorsunuz. Konuşma biraz gecikmeye başlarsa endişelenmeyin. Bunu herkes için olumlu bir deneyim haline getirmek için her zaman yemek masası oyunları oynayabilirsiniz .

9. Birlikte Dikkatli Olmaya Konsantre Olun

İşlerin biraz çılgına döndüğünü hissettiğinizde veya bağlantınızın biraz koptuğunu hissettiğinizde, birlikte dikkatli olmak için biraz zaman ayırabilirsiniz. Yıldızlara bakarak saatler geçirmekten veya uzun doğa yürüyüşlerine çıkmaktan bahsetmiyoruz (gerçi her şey yolunda gittiğinde bu şeyler harikadır). Bu sadece çevrenizde duyduklarınızı dinleyerek ve birbirinize anlatarak paylaştığınız bir an olabilir.

Çocuklarla Bağ Kurmak Zaman Harcamakla İlgilidir

Çocuğunuzla duygusal olarak nasıl bağ kuracağınızı öğrenmek, mükemmel ebeveyn-çocuk etkinliğini bulmakla ilgili değildir. Aslında biraz zaman ayırdığınız sürece ne yaptığınızın pek bir önemi yok. İster yeni yürümeye başlayan çocuğunuzla ister ergenlik çağındaki çocuğunuzla takılıyor olun, bağınızı güçlendiren bu kaliteli zamandır.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz