İşte Dünyada En Çok Okunan Kitaplar!

Tüm zamanların dünyasında en çok okunan kitapların listesi...

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kitap, sizi başka bir dünyaya taşırken hayatınızı değiştirebilecek bir şeydir. Kurgusal olanını ya da olmayanını seviyor olun, herkes için mükemmel bir kitap vardır. Tüm zamanların en popüler kitaplarından bazıları hakkında bilmeniz gereken ktapların birkaçına göz atalım… Her kitabın önemini öğrenerek birinin hayatını değiştirmiş olmasının nedenlerine bir göz atacaksınız. Tüm zamanların dünyasında en çok okunan kitapların listesi:

Kutsal Kuran

Müslümanların hayatlarını nasıl yaşamaları gerektiğine dair dini metinlerle dolu bir rehber olarak kullandıkları kitaptır. Kuran-ı Kerim 114 sureden oluşmaktadır ve 23 yılda insanlara Hz.Muhammed’e verilmiştir. Müslümanlara doğruyu da yanlışı da yaşamanın yollarını anlatır. Kuran, İslam toplumu tarafından dünyada en çok okunan kitaptır. Aynı zamanda tüm zamanların en çok okunan kitabıdır.

Kutsal İncil

Kutsal İncil dünyanın en çok okunan kitabıdır. Son 50 yılda İncil 3,9 milyardan fazla sattı . Şimdiye kadar yayınlanmış en tanınmış ve ünlü kitaptır. İncil, birçok farklı vaazı içeren ortak bir kitaptır. Samiriyeliler, Hristiyanlar, Yahudiler, Rastafari ve diğer dinler için ibadet için kullanılan kitaptır. Eski ve Yeni Ahit olarak ikiye ayrılır. İncil’de dualar, ilahiler, tarihi kayıtlar, benzetmeler, kehanetler ve daha birçok hikaye var.

Harry Potter Serisi: JK Rowling

Harry Potter serisi 2018’de 500 milyon satışa ulaştı ve büyüdü. Bu kitap, bilinen bilimkurgu unsurlarına sahip tek kitap olarak listenin başında yer alıyor. Bu diziyle ilgili ironik olan bir şey de, birçok yayın kuruluşunun, cadılık ve büyücülükle dolu bu kurgusal masalların raflardan uçup gitmeyeceğini söyleyerek geçmesidir. Evlat, yanılıyorlar mıydı? Harry Potter serisi sadece milyonlarca kitap satmadı, aynı zamanda tüm zamanların en popüler film serilerinden biri oldu.

Başkan Mao Tse Tung’dan Alıntılar

Bu kitap bazı insanları şaşırtabilir. Başkan Mao Tse Tung’dan Alıntılar, Komünist Çin Partisi’nin eski başkanının sözlerinin bir derlemesidir. Bu kitap, son elli yılda 820 milyondan fazla kopya sattı. Küçük Kırmızı Kitap olarak da bilinir. Günümüz dünyasında bu kitap bir bilgelik sembolü olarak hediye edilmektedir. O kadar popüler ki, Kültür Devrimi sırasında Çin köy duvarlarına boyanmış kitaptaki sözler hala orada. Bir zamanlar bu alıntılar kitabı Çin’deki en görünür ikondu. 1960’lardan kalma hemen hemen tüm resimlerde, karakterler bu kitapla birlikte görüldü. Çin’deki birçok kişi için bir nostalji kitabı. Bugün farklı sürümleri mevcuttur.

Yüzüklerin Efendisi

Frodo Baggins’in Yolculuğu o kadar çok kişi tarafından okundu ki, son 50 yılda 103 milyon kopya sattı. Satılan kitap sayısı, kitap üçlemesini içerir: Yüzük Kardeşliği, İki Kule ve Kralın Dönüşü. Hiç şüphesiz bu satışların çoğu, 2000’li yılların başında vizyona giren dünyaca ünlü filmleri ardından geldi. Bu kitapların toplamı yarım milyonu aşan kelime sayısına sahiptir .

Kimyager

Simyacı, Brezilyalı yazar Paulo Coelho tarafından yazılan ve ilk kez 1988’de yayınlanan bir romandır. O zamandan beri 65 milyondan fazla kopya satarak uluslararası çok satanlar listesine girmiştir. Başyapıt, şimdiye kadar bulunan en abartılı dünyevi bir hazineyi aramak için seyahat etmeyi özleyen Endülüslü bir çoban çocuğu olan Santiago’nun büyülü hikayesini anlatıyor. Santiago’nun yol boyunca bulduğu hazinelerin öyküsü, yalnızca birkaç öykünün öğretebileceği gibi, bize kalbimizi dinlemenin, yaşam yolu boyunca saçılmış kehanetleri okumayı öğrenmenin ve her şeyden önce hayallerimizin peşinden gitmenin temel bilgeliğini öğretiyor.

Anne Frank’ın Günlüğü: Anne Frank

Alacakaranlık EfsanesiA: Stephenie Meyer

Alacakaranlık Efsanesi, bir vampir ile sıradan bir kızın aşk hikayesini konu alan kurgusal bir dizidir. Bu dizi, türler arasındaki yasak aşkın basmakalıp dünyasına dalmakla kalmıyor, aynı zamanda aile ve duygulardan bahsediyor. Ana karakter Bella, bir kurt adama ve bir vampire olan aşkı arasında kalır. Alacakaranlık Efsanesi serisi 120 milyondan fazla kopya sattı. Kitaplar ayrıca bir dizi hit film haline geldi. Kitapların ve filmlerin altında yatan tema, aşkın engel tanımamasıdır. Farklı dünyalardan olabilirsin ama aynı ruhun parçası olabilirsin. 35’in üzerinde farklı dile çevrilmiştir.

Rüzgar Gibi Geçti: Margaret Mitchell

Rüzgar Gibi Geçti, tarihsel bir arka planda geçen kurgusal bir aşk hikayesidir. Kitap 30 milyondan fazla kopya sattı. Bir çiftlik sahibinin genç kızı, kasvetli hayatından kurtulmaya çalışıyor. Kuzeniyle evli bir adama aşık olur. Hayatının her zamankinden daha iyi olması umuduyla bir adamla evlenir. Birçok insan Rüzgar Gibi Geçti’nin tüm zamanların en mükemmel romanlarından biri olduğuna inanıyor. Birçok insan onun tarihsel arka planını ve aşk hikayesini inceler. Tüm zamanların en popüler filmlerinden biri olmaya devam etti. İronik bir şekilde, kitap Margaret Mitchell tarafından yazılan tek kitap.

Düşün ve Zengin Ol: Napolyon Tepesi

Think and Grow Rich ilk olarak 1937’de yayınlandı. Şimdi 100 milyonun üzerinde kopya satıldı ve mirası devam ediyor. Bu kitap, hayatın iniş ve çıkışlarını ve bunlarla nasıl başa çıkılacağını ele alıyor. Size en düşük seviyelerden çıkabileceğinizi öğretir. Hill, ünlü bir iş adamı olan Andrew Carnegie’den ilham aldığını iddia ediyor. Bazı insanlar onu, sizi depresyondan çıkaran tüm zamanların en iyi kitaplarından biri olarak görüyor. Hayattaki şeylerin olumlu yanlarını görmenize yardımcı olacaktır. Hayatın olumsuz tarafına odaklanmanıza izin vererek, derinlerde olduğunuz kişiyi fark etmenize yardımcı olacaktır. Kitabın adı, bazılarının her şeyin gelirle ilgili olduğuna inanmasına neden olabilir ancak kitap daha çok felsefe ve yaşam ilhamı hakkındadır.

İnce Havaya: MT’nin Kişisel Hesabı. Everest Afet: Jon Krakauer

Jon Krakauer, Everest Dağı’ndaki bir depremin ardından 1996’da meydana gelen tırmanma felaketinden kurtulan tek kişiydi. Krakauer, doğal afet öncesi ve sonrası deneyimlerinin hikayelerini paylaşıyor. Dağa çıkan sekiz dağcıdan biriydi. Diğerleri hayatlarını kaybetti, ancak Krakauer sadece diğerlerine hayattaki en büyük engellerle yüzleşmekten korkmamaları gerektiğini göstermek için karşılık verdi. Hikayesini dağda paylaşarak trajediden sonra başkalarına başarılı olmaları için ilham verdi. Everest Dağı’ndaki en ölümcül felaketlerden birinde hayatta kalan tek kişi olarak tarihe geçmesine rağmen, Krakauer hayatın devam ettiğini kanıtlıyor.

Kaynak:capitalizemytitle

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz