Ekoloji Bilinci Yaygınlaşıyor!

İklim Krizi tüm ülkeleri etkilerken müzik sektöründe ekoloji bilinci yaygınlaşıyor. Bu konuda çalışan organizasyonlar da hızla çoğalıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

2004 yılında çevreci Lauren Sullivan ve müzisyen eşi Guster’dan Adam Gardner tarafından kurulan REVERB, milyonlarca bireyi insanlar ve gezegen için daha iyi bir geleceğe doğru harekete geçmeleri için güçlendirmeye adanmış kâr amacı gütmeyen bir kuruluş. Konser etkinliklerini çevre duyarlı hale getirmek için müzisyenler, festivaller ve mekânlarla ortaklıklar kuran REVERB, hayranlarını konserlerde yüz yüze çevresel ve sosyal eylemlerde bulunmaya teşvik ediyor.

Sustain, müzisyenleri ve doğa kuruluşlarını bir araya getirecek fırsatları saptayarak müzik endüstrisi ve çevre kuruluşları arasında ortaklıklar kuran ve her ikisinin de çalışmaları hakkında farkındalığı artıran kar amacı gütmeyen bir kuruluş.

A Greener Future ise, dünyanın dört bir yanındaki etkinliklerin, festivallerin ve mekanların daha sürdürülebilir hale gelmesine çaba harcıyor. Sertifikasyon, eğitim, uzmanlık ve en iyi uygulamaların değişimini kolaylaştırarak çevresel etkilerin azaltılmasına yardımcı olmaya gayret gösteriyor.

The Music Climate Pact, Birleşik Krallık Bağımsız Müzik Birliği (AIM) ve Birleşik Krallık plak şirketleri birliği BPI işbirliği ile kurulmuş bir örgütlenme. COP26’ya ve iklim kriziyle mücadele için acil kolektif eylem çağrısına bir yanıt olarak başlatılan küresel bir platform.  Sanatçıların ve dinleyicilerin iklim sorunlarıyla ilgilenmelerine yardımcı olmak için çaba harcıyorlar.

Ülkemizde de bu tür çabaların ön plana çıkması artık bir ihtiyaç haline gelmiş durumda.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz